Grgić: Hrvatski je nogomet bliži poluamaterizmu nego profesionalizmu

PREDSJEDNIK Hajduka Branko Grgić u razgovoru za Hrvatski radio je rekao kako je Hajduk klub koji teško egzistira, te se konstantno bavi improvizacijom i "živi od danas do sutra". Grgić, suprotno od Ćire, smatra kako bi klub utakmicu protiv Debrecena izgubio sve i da nisu otišli bivši kapetan Hrvoje Vejić i drugi igrači.

Grgić je, govoreći o Hajduku, spomenuo kako se klub nalazi u teškoj financijskoj situaciji, te smatra kako je takva situacija prisutna u cijelom hrvatskom nogometu. Tipično za naš narod, i Grgić se žali na nestašicu novca, te kaže kako mnogi klubovi zapravo vegetiraju.

Što se tiče poraza protiv Debrecena, predsjednik još jednom kaže kako je to veliki šok, međutim, ništa ne zamjera igračima. Objašnjava kako se nakon takvog poraza teško igračima vratiti "u igru", ali dodaje kako je Hajduk to uspio učiniti lani nakon Shelbourna, pa vjeruje da će tako biti i ove sezone.

Predsjednik smatra da je klub možda sebi dao cilj koji je za njega u ovom trenutku nedostižan, a najveću krivicu za neuspjeh vidi u konstantnom nedostatku finacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako želite disati, trebate nekog prodati. Mi nemamo koga prodati, a ne znam ni hoćemo li koga kupiti." - rekao je Grgić. Predsjednik nadalje kaže kako klub ne namjerava prodati Niku Kranjčara, te dodaje kako je hrvatski nogomet, s obzirom na državni brutoproizvod, bliži poluamaterizmu nego profesionalizmu.

Zanimljiv je i Grgićev pogled na trenutno splitsko raspoloženje prema Hajduku.

"Split je takav grad. Kad krene loše svi napadaju. Ali, svi su oni imali priliku, a nitko nije htio preuzeti klub kad je bilo najteže. Ja sam imao cilj dovesti klub u red, i to radim svih ovih posljednjih godina, i mislim da se rezultati vide." - zaključuje Grgić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara