Grgić ostaje za kormilom Hajduka, račun i dalje blokiran

PREDSJEDNIK Uprave nogometnog kluba Hajduk Branko Grgić na konferenciji za novinare izjavio je kako je zadovoljan jučerašnjim predstečajnim ročištem na Trgovačkom sudu u Splitu na kojemu je odgođen stečaj splitskog prvoligaša.

"Zadovoljan sam, jer su i stečajni sudac Ante Čapkun i odvjetnik vjerovnika Tomislav Krka pokazali kooperativnost i zajedno s Hajdukom iznašli najpovoljnije rješenje", kazao je Grgić.

Dodao je kako će Hajduk platiti svoja nesporna dugovanja, "a za ostalo ćemo se dogovarati".

U ovom je trenutku najvažnije da Hajduk nije u stečaju, naglasio je Grgić, "a ova privremena mjera omogućava normalno funkcioniranje Hajduka i neće remetiti daljne egzistiranje kluba do donošenja Zakona o športu i pretvorbe Hajduka".

"Ostajem predsjednik i izvršit ću ono što sam obećao - dotegliti ovaj brod do škvera zvanog Zakon o športu i nadam se da će u tri do četiri mjeseca taj Zakon biti izglasan, pa ćemo onda raditi po drugim pravilima", poručio je predsjednik Uprave Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na jučerašnjem je ročištu odlučeno kako se nad nogometnim klubom Hajduk za sada neće pokretati stečajni postupak, no mjera zabrane raspolaganja novcem s računa, koju je sudac Čapkun donio prije nekoliko dana, i dalje ostaje na snazi.

U postupku pred sudom su tri predmeta vezana uz dugovanja Hajduka prema nogometašima Mirsadu Hibiću i Ivici Mornaru, te ugostitelju Anti Božikoviću, a odlučeno je da se sve strane moraju što prije dogovoriti o načinu namirenja duga.

Utvrđeno je kako je u slučaju Božiković Hajduk isplatio glavnicu, no sporne su i dalje kamate, kao i u slučajevima Hibića i Mornara. Tako je dogovoreno da se utvrde točni iznosi kamate na dugove i da ih Hajduk isplati do idućih ročišta. U slučaju Božiković ročište je zakazano za 23. veljače, a za Hibića i Mornara 11. travnja.

Trgovačkom je sudu stigao i zahtjev za podmirivanjem duga Hajduka prema tvrtki Končar - Električni uređaji u iznosu od 150 tisuća kuna. Taj je zahtjev proslijeđen Hajduku na očitovanje, pa će se o njemu naknadno odlučivati.

Privremena mjera zabrane raspolaganja financijskim sredstvima Hajduka donesena je radi zaštite vjerovnika, no to ne prejudicira pokretanje stečaja, poručio je predsjednik Trgovačkog suda Ivo Bakalić. Sve financijske transakcije mora odobriti sudac Čapkun, ali su spriječene i moguće ovrhe nad Hajdukom.

Branko Grgić je zbog, kako je rekao, nemogućnosti normalnog poslovanja u takvim uvjetima bio najavio i mogućnost podnošenja ostavke cijele Uprave na sjednici Skupštine kluba 7. veljače, no u međuvremenu je, sudeći prema Grgićevim današnjim riječima, od toga odustao.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara