Grgić: U Hong Kong može samo Pletikosa

ČELNICI Hajduka jasno su istaknuli kako tijekom priprema za nadolazeći dio sezone žele svoje igrače imati na okupu, što bi u jednostavnom prijevodu značilo da vrlo vjerojatno nakon Dinamovaca ni Hajdukovci neće krenuti na reprezentativni izlet u Hong Kong.

Iako je Ivan Gudelj kazao da u potpunosti razumije Zlatka Kranjčara, svjestan je da mora razmišljati kao trener i učiniti sve kako bi njegova ionako oslabljena momčad tijekom priprema ostala jedinstvena.

Gudelj se posebno okomio na naš nogometni savez, jer kako tvrdi, interes HNS-a je iznad svega.

"Potpuno razumijem poziciju u kojoj se našao izbronik Kranjčar, jer sam se i sam vodeći mlade reprezentativne selekcije morao boriti sa sličnim problemima. Istina je da nam ta turneja dolazi u nezgodno vrijeme i kao trener Hajduka moram priznati da nisam presretan činjenicom da bi nekolicina mojih igrača izostala na deset dana zbog turnira koji se igra na drugom kraju svijeta. Svjestan sam činjenice da takvo putovanje može izazvati negativne posljedice, ali svjestan sam i da je interes HNS-a iznad svega te da se odluka mora donijeti na najvišoj mogućoj distanci. Ja kao trener mogu iskazati svoje mišljenje i želju, no na čelništvu je kluba da puste igrače ili da im naloži da ne idu u reprezentaciju." - kazao je Gudelj u razgovoru za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Hajdukovih igrača prema Dalekom istoku trebali bi krenuti Niko Kranjčar, Stipe Pletikosa i najvjerojatnije Luka Vučko. Dok će se Hajdukova desetka možda morati oglušiti na poziv vlastitom ocu, u još težoj situaciji bit će Stipe Pletikosa koji se, za razliku od Nike, tek mora izboriti za svoje mjesto u momčadi.

"Ako Pletikosi toliko znači nastup u Hong Kongu onda smo čak spremni u njegovom slučaju učiniti iznimku. Stipe je profesionalac, vjerujem da bi i na turneji s reprezentacijom maksimalno profesionalno odrađivao svoje obveze. Poznata mi je njegova ambicija i želja da se dokaže izborniku i ponovo izbori poziciju na vratima reprezentacije i mi ga u tome nećemo sprječavati. Ono s čim se mi ne slažemo u ovoj priči je guranje klupskog nogometa u stranu nauštrb reprezentacije." - zaključio je predsjednik Hajduka Branko Grgić.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara