Grupica hrvatskih navijača spremna nadglasati brojnije domaćine na tribinama Badouina

Grupica hrvatskih navijača spremna nadglasati brojnije domaćine na tribinama Badouina

Tekst: G.Š.
Foto: AFP


NAKON nerealiziranja plasmana na SP, hrvatska nogometna reprezentacija igra prvu ozbiljnu prijateljsku utakmicu, jer to Lihtenštajn to nije bio. Prema javljanju medija na stadionu Kralja Badouina u Bruxellesu bit će prisutno petstotinjak hrvatskih navijača, pristiglih iz domovine i Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Belgijska policija taj prijateljski susret ne vidi kao prijetnju, točnije ne karakterizira ga susretom visokog rika. Budući da su BBB pronijeli glas o primitivnim navijačima te da su Belgijanci dobro upoznati s hrvatskim načinom navijanja, ipak će biti u statusu pripravnosti. Oko petsto hrvatskih navijača bodrit će reprezentaciju u petom susretu s Belgijancima. Većina ih je iz Belgije, Nizozemske, Njemačke dok se očekuje oko 150 naših ljudi pristiglih iz domovine.

U povijesti se broje četiri važne utakmice u kvalifikacijama za SP, a Hrvatska ima dvije pobjede, remi i poraz. Ova prijateljska utakmica označava početak puta na Euro te skorašnji početak kvalifikacija. Bit će važna za samopouzdanje igrača i opći dojam, no ne nosi ništa drugo. Vjerujemo da će hrvatski navijači ipak nositi Kockaste do pobjede, ne bi bilo prvi puta da budu glasniji od brojnije navijačke skupine domaćina.

U popodnevnim satima navijači su u krugu stadiona i centru Bruxellesa čekali ogled uz pokoje pivo i družeći se s belgijskim domaćinima. Nikakvi incidenti u Belgiji nisu zabilježeni. Nema razloga da tako ne ostane i dalje...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara