Gullit: Amerikanci se boje nogometa jer je popularniji od njihovih sportova

Gullit: Amerikanci se boje nogometa jer je popularniji od njihovih sportova

SLAVNI bivši nizozemski nogometaš Ruud Gullit, bivši trener kluba Davida Beckhama Los Angeles Galaxyja, izjavio da nogomet nikada neće dosegnuti popularnost sportova poput bejzbola ili hokeja u Americi.

Prije dva mjeseca Gullit je napustio klupu Galaxyja, a sada je prihvatio ulogu skauta u svom bivšem klubu iz igračkih dana, Milanu. Slavni Nizozemac osvrnuo se na devet mjeseci provedenih u Los Angelesu, kao i na Davida Beckhama.

"David predstavlja nešto više od samog nogometaša i mislim da je dao veliki doprinos razvoju nogometa u Americi. Ali ja sumnjam da u SAD-u ljudi zapravo i žele razvoj nogometa. Mislim da ga se boje jer je tako popularan svugdje drugdje u svijetu. Mislim da samo žele uspostaviti kontrolu nad razvojem nogometa da ne bi dosegao popularnost njihovih američkih sportova. U Americi su najpopularniji sportovi američki nogomet, košarka, bejzbol i hokej i nogomet se teško može probiti", izjavio je Gullit, dodavši da bi danas dobro promislio da li bi ponovo preuzeo klupu LA Galaxyja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas kada sam upoznao kako stvari tamo funkcioniraju ne znam da li bih ponovo prihvatio taj posao. Sve je puno drugačije nego u Europi i to može biti dosta frustrirajuće za trenera".

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara