Hajduk kažnjen s jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama

DISCIPLINSKI sudac Prve HNL, Krešimir Vlajčević, kaznio je NK Hajduk igranjem jedne prvenstvene utakmice bez prisutnosti gledatelja, objavljeno je na službenim stranicama Prve HNL.

Ova odluka donijeta nakon provedenog disciplinskog postupka zbog nereda na utakmici Hajduk-Dinamo kada je veća skupina domaćih navijača narušavala ambijent gotovo od samog početka utakmice snažnim detonacijama petardi u 3., 4. i 5. minuti, te bacanjem petardi i dimnih kutija u 25, 47. i 50. minuti, a što je dovelo u 51. minuti do prekida utakmice u trajanju od 4 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog istih razloga sudac je prekinuo utakmicu u 56. minuti u trajanju od 3 minute, te ponovno u 62. minuti u trajanju od 1 minute. U 64. minuti došlo je do snažnih detonacija petardi sa sjevera a u 65. minuti zapaljene su sjedalice na sjeverozapadnom dijelu gledališta.

Pored svega navedenog u 12., 34., 38. i 47. minuti domaći navijači su se neprimjereno glasali kad bi u posjedu lopte bili gostujući igrači broj 7., 13. i 24.

Odlučujući o vrsti i visini kazne, kao otegotno Disciplinski sudac uzeo je u obzir učestalost, način i posljedice počinjenog prekršaja, pa je određena najteža vrsta kazne, a kao olakotno da se ipak radi o činu gledatelja, a ne igrača ili službenih osoba domaćeg kluba te kako je i delegat utakmice naveo da je ista organizirana u skladu s propisima nogometnog rukovodstva.

S obzirom na utvrđeni raspored prvenstva, kazna se odnosi na utakmicu 20. kola Hajduk-Inter Zaprešić kojoj će moći prisustvovati samo službene osobe i ograničeni broj akreditiranih novinara.

Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara