Hajdukovci bojkotirali trening zbog drastičnih novčanih kazni

Hajdukovci bojkotirali trening zbog drastičnih novčanih kazni

POČELO je žestoko; u Supetru, na otoku Braču, Hajdukovci su se tijekom prvih nekoliko treninga doslovce pretrgli od želje za dokazivanjem. Već sljedeći dan trener Ivan Gudelj shvatio je da nešto ne štima; igrači su bili potpuno nemotivirani, vidljivo su izbjegavali svoje obveze, nestalo je žara, trke i borbenosti.

Hajdukovci su se, očito, pobunili i Gudelj je morao saznati o čemu se radi. Naime, nakon duga četiri mjeseca "Bili" su konačno primili plaće, što je trebao biti tek dodatan motiv za nastavak priprema. No, plaće su prouzročile kontraefekt, među igračima je skoro došlo do pobune.

Gudelj je naknadno otkrio kako igrači negoduju zbog novčanih kazni, koje su im, prema prvim informacijama, uvećane za osam tisuća kuna.

Hajdukovci su zbog lošeg predstavljanja na Dvoranskom prvenstvu trebali po glavi platiti globu od 10 tisuća, koja je iz zasad nepoznatih razloga, povećana na čak 18 tisuća kuna. Kada se tome pridodaju sankcije koje će igrači navjerojatnije osjetiti na kraju ugovora, a odnose se na debrecensku, ali i najnoviju glavičansku katastrofu, Hajdukovci bez dileme imaju razloga za negodovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoke sankcije bi za neke od igrača mogle značiti da na kraju ugovora neće dobiti apsolutno ništa. Dobra fora, a spomenimo i to kako su "Bili" sa strane čelnika bili primorani na nastup na Dvoranskom prvenstvu. Nastup koji  ih je koštao više negoli su se mogli nadati...

I sam trener tvrdi kako su sankcije došle u posve krivom trenutku, no čelnici niti sekunde ne sumnjaju u svoju odluku.

"Igrači su primili plaće, ali zbog svojih propusta moraju biti podrobno kažnjeni." - za Index je prokomentirao direktor Hajduka Fredi Fiorentini.

Koliko će najnovija afera koja potresa Hajdukove redove utjecati na daljnju igru, vidjet će se već u prvim prijateljskim susretima. Zasad su dogovoreni termini s Dubrovnikom, reprezentacijom Konavala i Širokim Brijegom, dok se sa Sarajevom i Marsonijom još uvijek pregovara.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara