Hajduku 20,000 kuna kazne zbog rasističkog transparenta

Hajduku 20,000 kuna kazne zbog rasističkog transparenta

Disciplinski sudac Udruženja prvoligaša je donio odluku o 20,000 kuna kazne Hajduku zbog uvredljivog rasističkog transparenta izvješenog na poljudskoj tribini Torcide uoči odgođenog derbija Hajduka i Dinama. 

Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac Udruge prvoligaša u razgovoru za Index kazao je kako se organizator utakmice, točnije NK Hajduk, i dalje ne smatra krivim za spomenuti incident.

Podsjetimo, na transparentu je pisalo "Maksimirski ZOO: Chago, Eto, Da Silva", a navodni autori u javnost su izašli s priopćenjem u kojem tvrde kako nisu pripadnici Torcide, već samo "obični" rasisti.

"NK Hajduk još uvijek negira odgovornost, smatra da nije kriv, međutim nedvojbeno je da je transparent bio izvješen, što oni ne osporavaju. Upitna je bila tek visina novčane kazne, jer se nedvojbeno radi o prekršaju slabe organizacije na utakmici, prilikom kojeg se izriče novčana kazna. Prilikom izricanja kazne u obzir su uzete sve olakotne  i otegotne okolnosti." - kazao je Vlajčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olakotne okolnosti odnose se na činjenice kako je transparent ipak bio izvješen nakon što su igrači i službene osobe napustile stadion, kao i činjenica da incident nije izazvao teže posljedice. Otegotne okolnosti odnose se na to da je klub već kažnjavan zbog istog prekršaja, kao i zbog sadržaja samog transparenta. Ta kazna u biti ima cilj prevencije jer se takve stvari ne bi trebale ponavljati u HNL-u." - pojasnio je Vlajčević.

(Foto: www.hnkhajduk.com)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara