Hajduku odbijene licence za HNL i europska natjecanja

HRVATSKI nogometni savez kao davatelj licence, završio je u prvom stupnju postupak izdavanja licenci za UEFA klupska natjecanja i natjecanje u Prvoj HNL za iduću sezonu.

Kako je naglasila Ivančica Sudac, voditeljica Međunarodnog odjela HNS-a i Odjela za licenciranje, molbu za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja podnijelo je 9 prvoligaša, a dobili su je Dinamo, Inter, Rijeka, Slaven Belupo i Varteks, dok licence nisu dobili Hajduk, Kamen Ingrad, Osijek i Zagreb.

Za dobivanje licence za Prvu HNL molbu je podnijelo 12 aktualnih prvoligaša i 2 drugoligaša - Cibalia i Hrvatski Dragovoljac, međutim, licence nisu izdane Hajduku, Osijeku, Puli 1856, Zadru, Cibaliji i Hrvatskom dragovoljcu.

Tražitelji licence nezadovoljni odlukom organa 1. stupnja imaju pravo žalbe u roku od 8 dana, a krajnji rok za UEFA licence je 31. svibnja, izjavila je Ivančica Sudac.

Sudac je naglasila kako je većina klubova vrlo ozbiljno shvatila postupak, međutim s druge strane zabrinjava činjenica da je stanje nekih objekata lošije nego u prethodnom postupku licenciranja.

Sportski direktor Fredi Fiorentini rekao je za Index.hr kako je Hajduku licenca odbijena zbog neodgovarajućih uvjeta na poljudskom stadionu. Stadionom upravlja grad Split koji je zadužen za otklanjanje nedostataka, a ukoliko nedostaci tijekom ljetne stanke ne budu uklonjeni, Hajduk će iduće sezone ostati bez Poljuda.

"Ništa, mi ćemo napraviti sve što možemo da dobijemo licencu za idući sezonu, a pitanje objekta je pitanje Grada. Nadamo se da će gradsko poglavarstvo obnoviti stadion za utakmicu s Brazilom čime bi se osigurali uvjeti za dobivanje licence." - rekao je Fiorentini.

Jedini preostali uvjet Hajdukove licence jest pitanje priznanice koju četvorica igrača nisu potpisali do dolaska HNS-ove inspekcije, a koja, prema Fiorenitniju, više ne predstavlja problem. "To je riješeno i tu više ne bi smjelo biti problema." - zaključuje Fiorentini.

Predsjednik Osijeka Tihomir Maršić, bio je na putu te još nije upoznat s HNS-ovom odlukom, a za Index.hr je rekao da ne zna zbog čega je Osijeku odbijena licenca.

"Naš je račun blokiran, i to se zna, ali tako je svima. Svi klubovi imaju blokirane račune." - kaže Maršić te dodaje kako nema šanse da Osijek ne dobije licencu za prvu HNL.

Do predstavnika Pule 1856 i Zadra nismo uspjeli doći, međutim, čini se da i ta dva kluba sa začelja Lige za ostanak nemaju namjeru zbog administrativnih propusta izgubiti prvoligašku licencu. Naravno, ukoliko do kraja sezone ne uspiju sami sebi iskopati jamu prema 2. HNL.

Zadar trenutno, sa samo 25 bodova, zauzima uvjerljivo posljednje mjesto Lige za ostanak i gotovo sigurno ispada iz 1. lige dok je Pula 1856 na 4. mjestu s 4 boda prednosti ispred predzadnjega Međimurja koje ima 28 bodova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara