Hamilton: Massa mi nije ostavio prostora

Foto: AFP

NAKON sudara u 24. krugu utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 u Indiji između Hamiltona i Masse, Britanac tvrdi da mu Ferrarijev vozač nije ostavio dovoljno prostora te da ne razgovaraju u zadnje vrijeme.

Massa je za sudar kažnjen od strane sudaca prolaskom kroz boksove zbog njihovog "bliskog susreta" u zavoju broj 5 na stazi Buddh International Circuit. Do sudara je došlo kada je Hamilton u borbi za peto mjesto pokušao prestići Massu koji je "zatvorio" Britanca i došlo je do dodira u kojem je Hamilton slomio prednje krilo na svom McLaren-Mercedesu, dok je Massin bolid prošao bez oštećenja. Ferrarijev vozač ponovio je grešku s jučerašnjih kvalifikacija i u istom zavoju previše izašao na rubnik i slomio ovjes zbog čega je morao odustati
"Nema se što puno za reći", izjavio je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je razočaravajući dan. Moja momčad se trudila ovog vikenda kao što se trude i inače. Stvarno ne znam što drugo reći. Kada smo na početku utrke minutom šutnje odavali počast poginulim kolegama Wheldonu i Simoncelliju, Massa je stajao pored mene. Nije razgovarao sa mnom već duže vremena, stoga sam mu stavio ruku na rame i rekao: "Sretno na utrci. Ali u utrci sam ga pokušao prestići i pokušao sam se vratiti iz pretjecanja jer je izgledalo da mi nije ostavio dovoljno mjesta, i došlo je do sudara. Stvarno mi je žao zbog moje momčadi."

Britanac kaže da je njegov bolid oštećen u tom sudaru: "Osjetio sam vibracije, pogotovo u desnim zavojima i imao osjećaj kao da podnica bolida zapinje po zemlji, i bio sam vrlo, vrlo spor. Pokušao sam biti što brži i jedino što mi je uspjelo jest da sam uspio održati razmak u odnosu na bolide iza sebe. Bolid je izgledao dobro, možda je problem bio u meni", završio je Hamilton.

Nakon učestalih sudara sa Felipeom Massom, postavlja se pitanje da li stvarno postoji neki neriješeni problem između njih dvojice ili je sve samo slučajnost. Što se odluke sudaca tiče, kažnjavanje Masse u ovom slučaju ili u prošlom sudaru njega i Hamiltona, gdje je kažnjen Britanac, treba se zapitati da li će se svaki "trkaći incident" ili dodir na stazi kažnjavati? Te što će to donijeti Formuli 1 u budućnosti što se tiče pretjecanja i borbe na stazi te zanimljivosti utrke za gledatelje a i same vozače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara