Harlem Globettroters u Zagrebu

HARLEM GLOBTROTTERS, svjetski košarkaški "cirkus", po drugi puta će posjetiti Hrvatsku. Majstori zakucavanja i efektnih akcija iz njujorškog kvarta Harlema, svoje akrobacije prikazati će zagrebačkoj publici 15. lipnja u dvorani Doma sportova.

Globettrotersi su još 1998. preskočili magičnu brojku od 20 000 odigranih utakmica, a takvim zavidnim učinkom ne može se pohvaliti niti jedna profesionalna momčad na svijetu, uključujući NBA, NHL i NFL momčadi.

80-godišnja tradicija proslavila je ovaj tim kao najveće egzbicioniste na svijetu. Momčad je stalno na turneji sa jednim ciljem - promicati sport i kolektivnu igru.

Osim što su ušli u košarkaški Hall of Fame, snimili su i dva filma, a zbog njihovih gostovanja zaustavljali su se i ratovi, poput onog građanskog u Peruu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad ima izrazito humanitaran karatkter, novac koji prikupe doniraju u fondove i projekte za siromašne, čime su se dokazali kao ambasadori dobre volje.

Onaj tko želi vidjeti kako to rade najbolji svjetski "hakleri", morat će izdvojiti, za naše prilike, pozamašnih 180 kuna, ali pošto će novac ići u humantirane svrhe, ne bi trebalo dvojiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara