Hemofarm traži 10 milijuna dolara za Miličića

Hemofarm traži 10 milijuna dolara za Miličića
SRPSKI košarkaški klub Hemofarm iz Vršca zaprijetio je tužbom onom NBA klubu koji potpiše ugovor s njihovim centrom Darkom Miličićem (18), kojemu se predviđa da će biti izabran kao drugi "pick" na skorašnjem "draftu".

Iz Hemofarma su najavili da će tužiti Miličićevu agenciju Piinnacle i klub koji ga izabere na "draftu", te također kažu kako će čitav slučaj predati i Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Miličić s Hemofarmom ima ugovor na još šest godina, te klub stoga traži 10 milijuna dolara odštete kako bi pustili ove godine.

"Vrlo sam razočaran ovim postupkom kluba. Mjesecima ranije smo razgovarali o ovoj opciji, želio sam da se rastanemo u prijateljskim odnosima, ali to sada izgleda nemoguće", kazao je Miličić.

Dosada najveća odšteta za nekog europskog košarkaša koji je otišao u NBA je 2.5 milijuna dolara koliko su Memphis Grizzliesi platili Barceloni za Paua Gasola, dok je najveća odšteta ikada plaćena 13.5 milijuna dolara koliko je Houston Rocketse stajalo dovođenje Yao Minga iz Shanghai Sharksa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara