Hickersberger: Njemačka je najjača nogometna nacija na svijetu

AUSTRIJANCI se nadaju prvoj pobjedi nad Nijemcima na velikim natjecanjima poslije 30 godina. Godine 1978. pobijedili su na SP-u u Argentini 3:2.

"Nadamo se da ćemo protiv Nijemaca u kontinuitetu pokazivati formu koju smo protiv Poljaka demonstrirali samo u pojedinim, najboljim trenucima utakmice", izjavio je izbornik Josef Hickersberger dodavši:

"Njemačka je za mene najjača nogometna nacija na svijetu. Trebat ćemo i sreću u toj utakmici, točnije puno sreće."

"Moramo se prilagoditi njihovu stilu igre. Nismo u stanju izići na travnjak i igrati svoju utakmicu. Problem je što će nas Nijemci shvatiti vrlo ozbiljno i dati svu svoju energiju u tu utakmicu. No, i mi imamo potrebnu strast u igri. Jednostavno, nadam se da ćemo držati utakmicu u neizvjesnosti do same završnice."

"Protiv Hrvatske momčad Joachima Löwa nije igrala dobro, ali će na nas stoga biti iznimno nabrušeni. Ne sjećam se kad su Nijemci prošli put izgubili dvije utakmice zaredom. Nema, također, nikakva razloga da hranimo motivaciju jedni drugima prizemnim najavama", zaključio je pomirljivo Hickersberger.

"Nijemci si Fifin ranking mogu zabiti u šupak!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je Hickersberger propustio napraviti, objaviti rat Nijemcima na travnjaku, učinili su u austrijskom tabloidu Österreich, objavivši čitav niz vulgarnosti na račun njemačkih rivala, navodno iz ustiju Hickersbergera i austrijskoga sportskog direktora Andreasa Herzoga.

"Mogu si Fifin ranking zabiti u šupak!", citirali su u tabloidu Herzogovu navodnu izjavu.

Herzog je demantirao autentičnost izjave, ali je potvrdio njen smisao. Smatra da Fifin sistem rangiranja nema smisla, obzirom da su Austrijanci tek na 92. mjestu, dok su Nijemci peti.

"Pročitali smo te naslove. Gade nam se", izjavio je branič Martin Stranzl u ime cijele momčadi:

"Definitivno nam nisu dobrodošli niti potrebni da bi se motivirali za tu utakmicu!", zaključuje Stranzl.

Totalsport/M.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara