Hiddink: Englezi nisu niti zaslužili Euro!

IZBORNIK ruskih nogometaša Guus Hiddink smatra da Englezi nisu ni zaslužili plasman u Austriju i Švicarsku obzirom na igre koje su prikazivali u kvalifikacijama.

"Ako bismo se upustili u detaljnu analizu skupine i njezinih sudionika, onda bi ispalo sasvim jasno kako Engleska ne zaslužuje odlazak na Euro. Hrvatska i Rusija igrale su konzistentnije", izjavio je Hiddink i dodao:

"Uspjeh se gleda prema tome tko se kvalificira, a tko ne. Ukoliko mi završimo ispred Engleske, nitko ne može reći da nismo zaslužili plasman. Mi smo toliko toga prošli u ovoj grupi da je gotovo nemoguće da ne prođemo Izrael."

Još su nedavno Rusi bili autsajderi da bi posljednjih 20-ak minuta moskovske drame sve promijenilo.

"Nakon poraza u Londonu moji igrači su izgubili vjeru i bilo ih je teško psihološki ponovno dići. Pobjeda u Londonu nam je to omogućila. Moji igrači su spremni žrtvovati posljednje što imaju za ovu pobjedu. Shvaćaju da nema neke velike razlike između njih i Engleza i da novac, slava i velika imena ne znače pobjedu, ako u nju ne vjeruješ. Moji igrači sada vjeruju."

Rusi će u Tel Avivu od prve minute jurnuti po pobjedu, a Hiddink smatra da realno ne postoji način da njegova momčad ne uspije.

"Smiren sam i opušten. Znamo da idemo dalje pobijedimo li Izraelce. Sve je vrlo jednostavno jer sve držimo u svojim rukama. S druge strane, posve sam fokusiran. Ova je utakmica, za mene, jednaka finalu Svjetskog prvenstva. Toliko smo prošli u ovoj skupini da mi se mogućnost kiksa sada čini nemogućom. Rekao sam igračima da moraju dominirati od prve minute. Takav nogomet trebamo igrati", zaključio je Nizozemac.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara