Hiddink: Hrvati su dobri tehničari i strastveni nogometaši

AUSTRALSKI izbornik Nizozemac Guus Hiddink, koji je na SP-u 1998. odveo Nizozemce do četvrtog mjesta, a četiri godine kasnije isti uspjeh ponovio s Južnom Korejom, pun je poštovanja prema hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Podsjetimo, Hrvatska će na Svjetskom prvenstvu igrati u Skupini F s Brazilom, Australijom i Japanom, određeno je u petak na ždrijebu održanom u Leipzigu.

"Brazil je definitivno favorit u našoj grupi, tu nema nikakve sumnje. Jako je teško pronaći pravu taktiku za njih, a njihova individualna klasa je jednostavno nevjerojatna, mogu zaključiti utakmicu kad požele." - kazao je Hiddinik nakon ždrijeba.

"No, ostale momčadi u našoj skupini imaju podjednake izglede. Mislim da se ništa neće znati do posljednje utakmice u skupini. Jasno je da ne putujemo u Njemačku s mislima o porazu. Jedva smo ušli u prvih 50 reprezentacija na svijetu, ali uvijek možemo iznenaditi. Vrlo smo odlučni, ali smo u isto vrijeme i realni." - dodao je Nizozemac, čiju je momčad pobijedila Hrvatska u borbi za broncu 1998. na SP-u u Francuskoj.

"Uvijek su me impresionirale hrvatske reprezentacije, kao i njihova tehnika. Igraju s puno strasti, tako da je jako teško igrati protiv njih." - zaključio je Hiddink.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara