Hiddink na korak do preuzimanja Obale Bjelokosti

Hiddink na korak do preuzimanja Obale Bjelokosti

Tekst: Totalsport
Foto: AFP


NIZOZEMSKI je strateg, 63-godišnji Guus Hiddink, od prvog dana u kolovozu 2010. izbornik Turske, no pitanje je što će raditi do tog datuma. Konkretno, za vrijeme Svjetsko prvenstva u Južnoafričkoj Republici.

Hiddink je napustio klupu Rusije s kojom se nije uspio plasirati na jug Afrike, nakon što je bio slabiji od Slovenije u dvije dokvalifikacijske utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ovog priznatog trenera i dalje traže mnogi, kako klubovi tako i reprezentacije, a u posljednje vrijeme su se najčešće kao njegovi štovatelji javljali iz Nogometnog saveza Obale Bjelokosti.

Ta je reprezentacija otkazala, nedavno, suradnju bosansko-hercegovačkom treneru Vahidu Halihodžiću, a uoči Svjetskog prvenstva žele angažirati pouzdano ime i čvrstu ruku koja će ih voditi kroz "skupinu smrti" s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom.

"Hiddink je jedan od ljudi koje smo kontaktirali. Istina je, on je prvi na popisu naših želja, a nešto konkretno ću moći reći tijekom narednog tjedna. U svakom slučaju, imat ćemo dobru vijest za našu reprezentaciju i navijače", rekao je Jacque Anouma, predsjednik Nogometnog saveza ove afričke zemlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara