Hierro: Osvajanjem Eura nestali su mnogi strahovi španjolskih reprezentativaca

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

FERNANDO HIERRO, nekad istaknuti član španjolske nogometne reprezentacije, a danas njen sportski direktor, tvrdi da je promjena mentaliteta proizašla iz osvajanja Eura 2008., ključna za to što Furiju mnogi smatraju favoritom ovog Svjetskog prvenstva.

"Europsko prvenstvo bilo je ključ koji je promijenio naš način razmišljanja. Njegovim osvajanjem nestali su mnogi strahovi. Naši su igrači silno motivirani, ali i ponizni. Silno poštuju suparnike. To nikako ne smijemo izgubiti", veli Hierro, dodajući da je Furija dobro proučila igru reprezentacija iz skupine H u kojoj se nalaze i Honduras, Čile i Švicarska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da će kroz te utakmice posjed lopte debelo biti na našoj strani. Također, svjesni smo zamki u ta tri susreta. Čile i Honduras su reprezentacije koje mnogo trče i stvaraju pritisak. Očekujem da će nam biti prepuštena inicijativa, imat ćemo mnogo loptu u nogama, a oni će se braniti i čekati svoje prilike iz kontranapada."

"Moramo znati kako igrati te utakmice. Zato smo i do detalja proučili igru naših suparnika i došli do zaključka da ćemo u tim susretima morati naporno raditi", zaključio je Hierro.

Do osvajanja Eura u Švicarskoj i Austriji, Furija je čekala naslov od 1992. godine. Tada su dvostruki europski prvaci (1964., 2008.), naime, osvojili nogometni turnir na Olimpijskim igrama. Medalje sa svjetskih prvenstava još nemaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara