Hitzfeld: Hrvati nisu trebali igrati s rezervama

UOČI polufinalnoga dvoboja na Euru protiv Turske u Baselu, njemački mediji evociraju i sudbinu hrvatske reprezentacije.

Kolumnist Kickera, proslavljeni trener Ottmar Hitzfeld, zanimljivo je primijetio da su iz natjecanja ispale momčadi, koje su se drznule na jednoj utakmici postaviti - rezervni sastav.

"U polufinale su se probile čak tri drugoplasirane momčadi i samo jedan pobjednik skupine. Španjolci su jedini pobjednici iz prvoga dijela natjecanja, koji su prošli u polufinale. Zanimljivo je da su preostala tri pobjednika skupina - Hrvati, Nizozemci i Portugalci - morali kući. A zajedničko tim trima momčadima je to što su u posljednjoj utakmici u skupini igrali s rezervnim postavama", rekao je Hitzfeld i nastavio:

"Očito se to pokazalo pogrešnim potezom. Mislim da bi profesionalni nogometaši na ovako visokoj razini natjecanja morali svaki treći dan igrati utakmicu, jer u protivnom izgube onu pozitivnu napetost i ritam. Iako, moram reći da sam kao klupski trener bio sklon upravo rotacijama igrača", istaknuo je Hitzfeld.

Napadač njemačke reprezentacije, Lukas Podolski, u najavi je polufinala dometnuo da mu je bilo posve svejedno hoće li im suparnik biti Hrvatska ili Turska. Dio javnosti želio je Hrvate u polufinalu, kako bi im se „elf“ imao priliku revanširati za poraz u Beču. Dio je, pak, želio Turke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno mi je bilo svejedno, glavno je ući u finale. Unatoč svemu, već smo izravnali račun protiv Hrvata: oni su ispali, mi smo u polufinalu, gotovo!

U istom je broju Kickera gostovao i novinar švicarskog Berner Zeitunga zaključivši da je ispadanjem Portugala i Hrvatske ovaj Euro pokazao da ne pobjeđuju momčadi koje igraju najljepši i najatraktivniji nogomet, već momčadi koje su pragmatične i i imaju najviše sreće.

Austrijski SportWoche tekst o ispadanju Portugala, Hrvatske i Nizozemski je naslovio: „Pomor favorita“.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara