HNS motivirao svakog igrača Andore sa po 8 tisuća eura?

HNS motivirao svakog igrača Andore sa po 8 tisuća eura?

Tekst: Marko Petrak
Foto: AFP

TRAGOM teksta koji je objavio Večernji list, a u kojem se tvrdi da su igrači Andore bili novčano stimulirani od strane HNS-a u slučaju pobjede ili neodlučenog susreta protiv Ukrajine, kontaktirali smo tajnika Zorislava Srebrića da bi provjerili tu intrigantnu informaciju.

"Ma kakvi, to su gluposti. Apsolutne gluposti. Mi nikada nismo novčano stimulirali neku drugu momčad, niti bi to ikada napravili", decidirano je Srebrić odbacio bilo kakvu pomisao da je HNS stimulirao slabašne Andorce.

Na našu konstataciju da je andorski nogometaš Marc Bernaus potvrdio kako su za neodlučeni rezultat trebali inkasirati pet tisuća eura, a za pobjedu 8 tisuća, HNS-ov dužnosnik je odgovorio:

"Ne znam od koga su trebali biti stimulirani, ali od HNS-a sigurno ne. To nije naša praksa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo tolerira li se takva praksa u međunarodnom nogometu..

"U nekim zemljama se tolerira, a u nekima ne, kada je u pitanju klupski nogomet. No kada je u pitanju međunarodni, onda nisam čuo da to postoji", odgovara neuvjerljivo Srebrić.

Ako su stimulirali, trebali su to napraviti pošteno

A još uvijek se svi sjećamo slične situacija od prije dvije godine kada su se za Europsko prvenstvo borili Rusi i Englezi. Opet je Andora bila u fokusu, a priča se da su Englezi uoči susreta protiv Rusije  motivirali svakog igrača Andore sa po 300 tisuća eura ukoliko uspiju pomrsiti planove Hiddinkovim trupama. Amateri su bili na rubu "uspjeha", a minimalnu pobjedu Rusima donio je Sičev.

No, tada je u igri bilo malo više od 8 tisuća eura, čak 38 puta više. Ukoliko je HNS zaista odlučio dodatno motivirati igrače Andore, možda je to trebao učiniti s malo podebljim snopom novčanica. Ovako im je motivacija ishlapila do poluvremena...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara