HNS ne odustaje od Daniela Biloša

IME Daniela Rubena Biloša nije se našlo na popisu izbornika argentinske reprezentacije za prijateljsku utakmicu s Hrvatskom, a mogućnost da on zaigra za našu vrstu još uvijek postoji. Interes također.

Jose Perkaman objavio je popis za prijateljsku utakmicu u kojoj će Gaučosi 1. ožujka u Baselu igrati s Kranjčarevim pulenima, a Biloša je zaobišao pozvavši u reprezentaciju napadače Crespa, Teveza, Messia i Milita. Biloševo ime je izostalo s popisa.

Razgovarajući s glavnim tajnikom Hrvatskog nogometnog saveza doznali smo kako će se u Rusanovoj ulici pitanje dovođenja Biloša ponovo aktualizirati.

"Situacija je nerazgovijetna, a prije svega mora se očitovati stručni stožer reprezentacije, a iza toga se može nešto učiniti." - izjavio je za Index Zorislav Srebrić.

Od glavnog tajnika doznajemo kako će se u subotu na sastanku ustručnog stožera razmotriti pitanje njegovog dovođenja u našu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Biloša je hrvatski izbornik želio dovesti u Hvatsku, no nakon razgovora krajem srpnja u Amsterdamu Biloš je odsutao. U medijima su se pojavile i njegove izjave kako ne želi igrati za našu reprezentaciju, već da bi radije navukao dres argentinske reprezentacije.

"Ne treba to zaključivati, situacija se promijenila i ako se ispune neke osnovne premise možda je moguće nešto učniti." - dodao je Srebrić.

Biloš ima i hrvatsku i argentinsku putovnicu, a za Argentinu je prvu utakmicu odigrao prošle godine sredinom stduenog. S obzirom da utakmica protiv Katara nije bila u kategoriji službenih FIFA-inih utakmica, još uvijek postoji mogućnost da se Biloš odluči na igranje u hrvatskoj reprezentaciji.

S obzirom da nije pozvan u reprezentaciju Argentine, pretpostavlja se da neće biti niti na popisu za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Barem ne na Perkmanovom popisu. Odluka je i dalje na napadaču Boca Juniorsa, a što će odlučiti doznat ćemo u narednim danima.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara