HNS: Proglašene najbolje nogometašice

DANAŠNJIM proglašenjem najboljih igračica u protorijama Hrvatskog nogometnog saveza čelnici Saveza pokušali su skrenuti pozornost medija na ženski nogomet.

Najboljom igračicom za 2003., kojoj je trofej predao predsjednik HNS-a Vlatko Marković, proglašena je Branka Kozić (ŽNK Osijek), a najbolja golgeterka lige, sa 22 pogotka, je Marina Koljanik (ŽNK Osijek). Martina Kivač (ŽNK Maksimir) izabrana je za nabolju vratarku, dok je Ivi Kušar (ŽNK Osijek) pripao trofej za mladu nadu.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Kazimiru Husiću, koji vodi nogometašice Osijeka.

Predsjednik saveza Vlatko Marković najavio je još veću pomoć HNS-a ženskom nogometu, u kojem je, kako je kazao, u posljednje vrijeme puno napravljeno, prvenstveno zahvaljujući žrtvovanju entuzijasta. Također, pohvaljeno je što će se mlada reperezentacija (U-19) uključiti u europska ženska natjecanja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je je u pitanju predstojeća prijateljska utakmica protiv Turske, za koju će kandidate izbornik objaviti 24. ožujka, rečeno je je kako će taj dvoboj voditi portugalska sudačka trojka, predvođena Joaom Ferreirom. Istog dana, 31. ožujka, na programu su susreti A i mlade reprezentacije (godište 1983.). Dok će U-21 reprezentacija, koja je izborila nastup na EP u Njemačkoj, u Bihaću dan ranije igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Još jedna hrvatska reprezentacija bori se za plasman na EP, a to je selekcija U-19, koja će od 19. do 23. travnja nastupiti na kvalifikacijskom turniru u Turskoj. Protivnici su im reprezentativci Turske, Rusije i Rumunjske.

Istaknuto je kako su u Savez za sada stigle četiri ponude za prijateljsku utakmicu u Fifinom terminu 18. kolovoza ove godine. Sa našom najboljom reprezentacijom tog bi se datuma htjeli ogledati Izrael, Irska, Bjelorusija te Bosna i Hercegovina. Također, Meksikanci nude susret 10. studenoga u Sjedinjenim Državama. Problem je što to nije ni Fifin, ni Uefin termin predviđen za aktivnosti reprezentacije.

Na današnjoj konferenciji za novinare izvješćeno je kako je Predsjedništvo zbora trenera predložilo da od u sljedeće natjecateljske sezone stupi na snagu pravilo da trener u jednoj sezoni može voditi maksimalno dva kluba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara