Hoće li Giriček sada odgovoriti Andrewu Bogutu?

ANDREW BOGUT je ovog ljeta uvelike poboljšao vokabular hrvatskog jezika. "Možda će mu Gordan Giriček sada i odgovoriti na koji telefonski poziv." - cinični su novinari Salt Lake Tribunea.

Najpoznatiji Australac hrvatskih korijena, barem što se NBA obitelji tiče, pokušao je stupiti u kontakt s Giričekom još u vrijeme kada je naš reprezentativni bek - šuter došao među Jazzere. Tekla je 2003. godina.

Poruka na telefonskoj sekretarici Giri ipak nije mnogo značila, jer kako tvrdi, nije razumio niti riječi. "Mislio sam da me netko zafrkava, tako mi je zvučalo. Kasnije doznam da me zapravo zvao Bogut." - kazao je Giriček.

Giriček valjda nije htio ispasti nepristojan, a kako je Bogut ostavio poruku na hrvatskom, teško da ga se moglo razumijeti. Nakon nešto više od godinu dana Gira je naletio na Boguta u jednom hrvatskom restoranu u Salt Lakeu. Nesporazum je izglađen, slično kao i Bogutov hrvatski.

"Govorim mnogo tečnije, praznici u Hrvatskoj zaista pomažu." - kazao je Bogut novinarima Tribunea, koje se u cijeloj priči ponajviše dojmio njegov australski naglasak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara