Hoćemo pobjedu!

Hoćemo pobjedu!

LUZ ĆE večeras Hrvatskoj biti stadion svjetla, a ne mraka. U 20:45 na teren izlaze naši i Englezi. Računica je jasna: Hrvatska za prolaz treba pobjedu, dok je Englezima dovoljan bod. Možda je i bolje da je tako jer upitno je koliko naši igrači mogu držati "nulu".

Sjetimo se, nakon ždrijebanja skupina, većina ljudi je dobro predvidjela trenutnu situaciju: da će sve biti odlučeno u ovoj utakmici.

Bit će zanimljivo i na tribinama. Očekuje se ogroman broj Engleza (oko 30.000), pa će Engleska biti "domaćin". Hrvatskih navijača bi trebalo biti između osam i deset tisuća. Nadamo se da prije i za vrijeme utakmice neće biti incidenata. A i poslije utakmice, kada Englezi nakon poraza budu trebali nazad na Otok.

Iz oba tabora dolaze informacije da će početne postave izgledati slično kao u prošlim utakmicama, kada su i Hrvatska i Engleska odigrale vrlo dobro. Mala promjena kod nas: Tudor će zaigrati u sredini. Nemoguće je da napravi greške u dva susreta za redom. Vraća se i Živković.

Evo što je za Sportske novosti izjavio Otto Barić: "Engleska je, poput Hrvatske, u susretu s Francuskom propustila dobitak. Ja sam sretan i ponosan što smo u situaciji odlučivati o putniku za četvrtfinale. Bili smo autsajderi, više nismo, unatoč problemima."

O dvojbama oko formacije, naš izbornik je rekao: "Nema ih. Jedan je ozlijeđen i nedovoljno spreman. To je Bjelica (…) Isti sastav kao protiv Francuske, jedino će umjesto Bjelice igrati Živković. On je življi, može brže odigrati. Protivnika ćemo štopati na svakom dijelu i pozivati k sebi, kao što je on pozivao Švicarce. Sustavom 4-4-2 kanimo steći prevlast na taj način što će bokovi neutralizirati njihove vanjske, Beckhama i Scholesa."

Znači, Šimunić će čuvati Beckhama, Šimić Scholesa, a Živković Rooneya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naši imaju problem "žutice": čak devet igrača, najviše od svih reprezentacija na Euru, ima kartone. Evo tko neće igrati u četvrtfinalu, u slučaju da dobije žuti, a Hrvatska pobijedi: Rapaić, Mornar, Živković, Pršo, Bjelica, Tudor, Rosso, Robert Kovač i Leko.

U sastavu Engleske neće biti promjena u odnosu na susret sa Švicarskom. Erikssonov pomioćnik Steve McClaren je rekao: "Naša momčad spremna je doći do finala i osvojiti naslov prvaka Europe. Sven je selekcionirao ove igrače, oni su postali prava skupina, kohezija je kao da igraju u istom klubu. (…) Hrvatska nema šansi. Ustvari, nikada se nemoj ponašati lakomisleno i bahato, mi smo naučili mnoge teške lekcije, nismo zbog toga traumatizirani, ali znamo da se nikoga ne smije podcijeniti. Pogotovo ne Hrvate…"

Englezi su veliku pažnju posvetili našem napadaču Dadi Prši. On će prema njavama imati dva čuvara koji bi trebali konstantno paziti na njega, Sola Campbella i Johna Terrya.

Evo jedne zanimljive usporedbe: Engleza je oko 50 milijuna, s 1.500.000 registriranih igrača (5.500 profesionalca), što čini trećinu ukupnog stanovništa naše zemlje. Hrvatska broji manje od 100.000 nogometaša (samo 350 profesionalaca) u ukupno 1.300 nogometnih klubova. Englezi ih imaju 32 puta više: 42.000.

Ako kažemo da susret sudi ćelavi Talijan, sve je uglavnom jasno. Sa suđenjem možemo biti mirni. Naši igrači ne smiju zaboraviti da Collina tolerira mušku, ali ne i grubu igru. A svi znamo kakav nogomet se igra na Otoku…

Da se nas pita, koeficijent na pobjedu Hrvatske bio bi negdje oko 1.05, dok najpoznatija engleska kladionica William Hill na pobjedu Hrvatske nudi koeficijent 4.33, remi je 3.20, dok je pobjeda Engleske 1.72.

Hoćemo pobjedu!!!

Vjerojatni sastavi:M.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara