HOO: Almerija prvi "filter" za OI Peking 2008

Na XV mediteranskim igrama, što će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati u španjolskoj Almeriji, hrvatska delegacija mogla bi brojati čak 335 članova, što je za 40 posto više nego na Mediteranskim igrama u Tunisu prije četiri godine kad ih je bilo 223, rečeno je danas na konstituirajućoj sjednici Odbora za olimpijski program Hrvatskog olimpijskog odbora koja je održana pod predsjedanjem Goranka Fižulića prije sjednice Skupštine olimpijskih sportova. L

Predsjednik Odbora i dopredsjednik HOO-a Goranko Fižulić, nakon davanja pozitivne ocjene o nastupima naših mladih sportaša na multisportskim natjecanjima, rekao je da nije bio proveden javni natječaj kod kupnje opreme za ta natjecanja što je HOO kao korisnik državnog proračuna bio dužan provesti. Ocjenjujući vrlo dobrim projekt nastupa naših sportaša na Mediteranskim igrama u Almeriji, kojeg je pripremio Ured za olimpijski program, članovi Odbora složili su se da su Mediteranske igre natjecanje primjereno hrvatskom sportu i da treba nastojati da na njih ide što više posebno mladih i perspektivnih sportaša.

"Nastup na MI je prvi filter za OI u Pekingu 2008. i na njih moramo poslati ne samo one sportaše koji će na njima osvojiti odličja nego i one koji će potvrditi svoj potencijal" rekao je Mihovil Dorčić. Na prošlim MI u Tunisu hrvatski sportaši osvojili su 19 odličja.

Šef Misije za MI Damir Šegota upozorio je da je 24. travnja zadnji rok za slanje šireg popisa sportaša koji su kandidati za nastup na MI. Po njegovim riječima Hrvatska bi u Almeriji mogla nastupiti u čak 25 od 26 sportova koji su na programu Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svi hrvatski sportaši morat će prije odlaska u Španjolsku obaviti obvezni zdravstveni pregled a neki i dopinšku kontrolu. "Moramo izbjeći situaciju koja se je dogodila na MI u Tunisu kada je među sedam otkrivenih slučajeva dopingiranja sportaša, trojica iz Hrvatske", rekao je Šegota napominjući da je za MI Almerija izdvojeno 10 milijuna i 700 tisuća kuna, naglasivši da će najvjerojatnije za projekt MI biti potrošeno 70 do 80 posto tih sredstava.Na Skupštini je usvojen i projekt nastupa naših sportaša na XX zimskim olimpijskim igrama koje će se u veljači 2006. godine održati u Torinu. Po prosudbi Hrvatska bi mogla imati čak 25 sportaša što je znatno povećanje u odnosu na Salt Lake City kad je ih bilo 16. U Torinu hrvatski sportaši mogli bi izboriti nastupe u alpskom i nordijskom skijanju, biatlonu, bobu, klizanju, sanjkanju, skeletonu i showboardu.

(Hina) xad yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara