HOO podržava kandidaturu Splita za SP u atletici

PREDSJEDNIK i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Ivica Miočić Stošić primili su danas članove Inicijativnog odbora za kandidaturu Splita za organizaciju Svjetskog atletskog prvenstva 2009. ili 2011. godine.

U izaslanstvu Inicijativnog odbora bili su: Miroslav Delaš, Jakša Miličić, član splitskog Poglavarstva Silvestr Krka, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza (HAS) Luciano Sušanj, dopredsjednici HAS-a Dubravko Ižaković i Augustin Lukačević te glavni tajnik HAS-a Milan Orešković.

Posjet čelnicima HOO-a jedna je od prvih akcija nedavno formiranog Inicijativnog odbora, a podrška krovne sportske organizacije nužan je preduvjet za dobivanje podrške Vlade Republike Hrvatske za ovaj, poslije Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva, najeksponiraniji sportski događaj u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Hrvatski olimpijski odbor podržava kandidaturu grada Splita za dobivanje organizacije Svjetskog prvenstva u atletici jer je ono od velikog značaja za razvoj atletike u sportskom Splitu i Hrvatskoj", rekao je Mateša, a Ivica Miočić Stošić najavio da će HOO, sukladno proceduri, nakon što Vijeće podrži kandidaturu Splita, dopis potpore i preporuke poslati i Vladi Republike Hrvatske. Po njegovim riječima Vlada bi trebala prepoznati višestruki značaj održavanja Svjetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Krajem svibnja u Hrvatskoj će boraviti predsjednik Svjetske atletske federacije Lamin Diack koji će se za vrijeme boravka sastati i sa čelnicima HOO-a, te obići Split u sklopu prezentacije kandidature Splita za SP "kraljice sportova".

(Hina) ad ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara