HOO: Što prije platiti stipendije športašima

´HRVATSKI olimpijski odbor (HOO) još će ove godine od novca koji mu je doznačila Vlada isplatiti sve zaostale stipendije športašima, podmiriti dugove nacionalnim športskim savezima i obveze prema ostalim dobavljačima´, rekao je na završetku 4. sjednice Vijeća HOOa predsjednik Zlatko Mateša.

Po njegovim riječima šest milijuna kuna duga HOO-u nacionalnih športskih saveza smanjen je za čak pet milijuna, a sve se čini da se taj dug potpuno podmiri. Naime, HOO je osnovao povjerenstvo za izradbu cjelovita troškovnika u HOO-u koji će, kad ga prihvati Vijeće, dostaviti Vladi, koja je to zatražila od HOO-a.

Članovi Vijeća prihvatili su prijedlog odluke za sastav hrvatskih športskih izaslanstava za 21. zimsku univerzijadu što će se od 16. do 26. siječnja održati u talijanskom gradu Travisiu, zatim za nastup na Zimskim igrama mladeži Alpe-Jadrana (20. - 23. siječnja u Klagenfurtu) te na Zimskom europskom olimpijskom festivalu mladeži (25. - 31. siječnja u Bledu).Vijeće HOO-a donijelo je i odluku o raspisivanju natječaja za izbor grada-domaćina XI. ljetnih igara mladeži Alpe-Jadran, kojima je 2004. Hrvatska domaćin. Grad-kandidat za domaćinstvo dužan je do 10. siječnja 2003. HOO-u podnijeti kandidaturu u vidu elaborata u kojem će dokatati da je sposoban ´udomiti´ 1.000 mladih športaša i stručnih osoba iz 14 regija Austrije, Italije, Mađarske, Njemačke, Švicarske, te republika Slovenije i Hrvatske.Vijeće je prihvatilo i Poslovnik o radu i zaključilo da se svi materijali bitni za hrvatski šport u cjelini objavljuju na web stranicama HOO-a. Prihvaćeno je i pokroviteljstvo 4. međunarodnog uskrsnog natjecanja u skokovima u vodu, koje će se 12. i 13. travnja održati u Zagrebu, 28. međunarodnog supermaratona Zagreb - Čazma (23. ožujka), Ultramaratonske utrke, na kojoj će u povodu prvog priznanja Republike Hrvatske i Dana HOO-a 15. siječnja 2003. trčati Ivan Jelavić.

Predsjednik Mateša rekao je da Vijeće nije moglo prihvatiti pokroviteljstvo biciklističke utrke kroz Hrvatsku od Vukovara do Dubrovnika, jer su iz Biciklističkog saveza izvijestili Vijeće da su prekoračeni svi rokovi za prijavu utrke u kalendar Međunarodne biciklističke federacije za 2003. Vijeće je zatražilo da se ispita zašto ta važna športska priredba nije uvrštena u natjecateljski kalendar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara