HOO:HRVATSKI SPORTAŠI NA AKLIMATIZACIJI U ŠANGAJU

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Romana Caput Jogunica, koji se nalaze u višednevnoj posjeti Kini danas su posjetili veliki sportski centar u Šangaju koji bi mogao biti jedan od centara za aklimatizaciju i posljednje pripreme naših sportaša pred nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008.

"Šangaj nam je interesantan, ne samo zbog stvarno svjetskog sportskog centra sa pet bazena, dvije atletske staze i tri odlične dvorane, nego i kao grad koji već 25 godina njeguje prijateljske veze sa Zagrebom. Tako će u sklopu razmjene sportaša u studenome u Zagreb doći odbojkaši Šangaja, a u ožujku 2005. doputovat će i vaterpolisti tog višemilijunskog grada", rekao je Mateša, koji je danas bio i na velikom prijemu kojeg je u čast čelnika Formule 1 organizirao dogradonačelnik Šangaja Yang Xiao Du.

Čelnik F1 Bernie Ecclestone pozvao je Matešu i doministricu Jogunicu da u subotu budu nazočni kvalifikacijama Velike nagrade Kine u Šangaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nedeljnoj utrci, na žalost, nećemo biti nazočni jer se pomoćnica ministra vraća u Zagreb, a ja odlazim u posjet Vladi i Olimpijskom odboru Mongolije", rekao je Mateša, koji je inače počasni konzul Mongolije u Hrvatskoj.

(Hina) xadrp yrš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara