Horde hrvatskih navijača na ulicama Londona

KAKO se bliži trenutak kada će sudac Peter Frojdfeld označiti početak utakmice na velebnom londonskom zdanju, zahuktava se i navijačka groznica u Londonu.

Oko 6000 hrvatskih navijača koji bi trebali večeras bodriti kockaste dresove, već je započelo zagrijavanje po engleskim ulicama. Za sada nema nikakvih informacija o neredima ili sukobima s engleskim navijačima, iako domaći forumi javljaju kako horde Hrvata nadglasavaju Engleze, koji izgledaju dosta letargično.

Pa se tako jedan Londončanin upitao. "Nije li znakovito da se pod hordama Hrvata trese Carnaby Street. Možda je to znak ili negativna najava večerašnje utakmice koja nam sve znači?"

Među ostalim porukama mogu se pročitati podijeljena razmišljanja Engleza; dok su jedni optimistični i smatraju da će McClarenova ekipa pokazati da zaista zaslužuje Euro, drugi su u strahu i drhte pred kockastim dresovima koji bi im mogli uzeti toliko željenu Austriju i Švicarsku.

Kaos "po hrvatski" na ulicama Londona

Nikakvi neredi do 18 sati nisu zabilježeni na ulicama Londona. Glavna okupljališta naših navijača su Piccadilly Circus i Trafalgar Square, koje je već oko dva sata popodne okupiralo oko tisuću naših navijača.  Ulicama Londona ore se redom pjesme od Thompsona, do "Jure i Bobana", a nezaobilazna je i "Malo vas je, malo vas je...".

Engleska policija na mjesta okupljanja naših navijača došla je oko nakon što su nastale gužve, a nikakvih problema dosad nije bilo, osim što su policajci skinuli naše transparente s velikog kipa Lorda Nelsona i fontane u centru Piccadillya.

Spomenimo kako su naši navijači atrakcija u Londonu čiji se stanovnici žele fotografirati s njima, snimaju ih kamerama, i super su dočekani. Kako i ne bi bili, kad primjerice, pive jedva da ima u ulicama u kojima su se okupili, a opustošili su i dućane o poznatoj shopping ulici Oxford Street.

Dosta naših navijača u London je stiglo bez ulaznica za utakmicu, pa su dan proveli u potrazi za kartama na crno čija se cijena navodno kreće i do 1500 funti.

D.R./M.P.
Foto: D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara