Horde Zla likuju postavljanjem klipova na YouTubeu

Horde Zla likuju postavljanjem klipova na YouTubeu

NAPAD na navijače Hrvatske - pripadnike Armade, na sarajevskoj Ferhadiji, je logično dobio svoj prikaz i kao filmić na najpopularnijoj stranicu za razmjenu video zapisa.

Pod sloganom navijača Sarajeva "Mi smo pitari, najjači smo najjači" se nalazi snimka napada na hrvatske navijače koji su sjedili i pili u kafiću Bodyguard, snimljena sa terase susjednog kafića, na kojoj se vidi kako su se pojedini napadači nakon napada stolicama, bocama i palicama razbježali po okolnim ulicama.

"Podvig" napadača su osim kamera iz "Centra za istraživačko novinarstvo", koji se nalazi točno iznad kafića, zabilježili i najvjerojatnije mobiteli pa je pitanje vremena kada će na internetu osvanuti novi snimci divljanja tijekom jučerašnjeg burnog i mučnog dana u Sarajevu.

Snimka pokazuje ono što je poznato; da fizičkog kontakta među sukobljenim skupinama nije ni bilo nego je terasa kafića demolirana, a nekoliko osoba ozlijeđeno, tijekom žestoke razmjene svih predmeta koji su došli pod ruku navijačima.

Obzirom da su navijači Sarajeva bili brojniji, pripadnici Armade su se nakon uzvraćanja "prvog vala" napada bocama i bakljama povukli u kafić i zabarikadirali do dolaska policije i hitne pomoći.


Stadion koji nosi ime po velikom Hasetu nije zaslužio onakve scene

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kao što je poznato, šetalište u centru Sarajeva nije jedino mjesto gdje su jučer na površinu izbile najniže nacionalističke strasti pojačane mržnjom i nasiljem: tribine stadiona Koševo su u drugom poluvremenu podsjećale na utakmicu BiH i Srbije, odigrane prije tri godine na istom mjestu: pozivalo se na ubijanje balija i ustaša, neprijateljske strane su se gađale bakljama, a po brutalnosti se istakla i BiH policija, nakon juriša na tribinu sa hrvatskim navijačima, kada su nekolicinu navijača koji nisu uspjeli pobjeći prema vrhu tribine iscipelarili i pretukli pendrecima.

Istovremeno su navijači BiH sa istočne tribine krenuli ka hrvatskim navijačima na južnoj , pri čemu su čak i srušili zaštitnu ogradu između dvije tribine, a policija je pri uredovanju na istoku bila kudikamo blaža.

Nakon utakmice još dvojica hrvatskih navijača potražila pomoć u bolnici

Nakon utakmice i tijekom noći na području Sarajeva nisu zabilježeni incidenti, doznajemo jutros od glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo Jusufa Zornića.

Još su dva navijača potražila pomoć u sarajevskoj bolnici nakon utakmice, no radi s o lakšim tjelesnim ozljedama. Ukupno je bilo 16 ozlijeđenih, tri policajca, četiri redara te devet navijača. Privedeno je pet hrvatskih i pet BiH navijača, a od hrvatskih navijača samo je jedan zadržan u pritvoru i to zbog napada na policajca koji je zadobio tjelesne ozljede. Taj navijač danas će biti procesuiran pred tamošnjim sucem za prekršaje.

Iako su se svi pribojavali velikih nereda, a i tijekom utakmice psovke i vrijeđanje, te bacanje dimnih bombi i signalnih raketa nije slutilo na dobro, većih incidenata nije bilo.  "Dobro smo se pripremili i pravovremeno reagirali" - komentirao je Zornić za Index stanje u Sarajevu tijekom i nakon utakmice.

Z.A./A.H.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara