Houiller tvrdi da je Kranjčar novi Cantona, Faccioli za Kranjčara nikad čuo

Houiller tvrdi da je Kranjčar novi Cantona, Faccioli za Kranjčara nikad čuo

NIKO KRANJČAR proteklih je dana zauzimao dosta prostora u stranim medijima, pa se tako na sportskom portalu Sportinglife dalo pročitati da je trener Lyona Gerard Houllier pokazao zanimanje za Hajdukovu desetku. No, kao što smo već pisali, dug je put od ineteresa do pregovora, što se još jednom pokazalo upravo na slučaju "Malog princa".

Lyon je ozbiljan klub, stoga ne čudi da je čelnike naljutila upućenost medija u cijeli slučaj.
Kako piše Sportinglife, Niko Kranjčar, inače sin izbornika hrvatske reprezenatcije, izniman je igrač, no u navodne pregvore, koji su trebali početi u četvrtak, nitko nije upućen.

"Zamijetio sam Kranjčara još dok je igrao za mladu reprezenatciju. Pobliže sam pratio njegove igre, a imam i neke zajedničke prijatelje s njegovim ocem. Niko ima odličnu tehniku, njegova igra podsjeća na partije koje je pružao Eric Cantona." - kazao je Houiller.

"Doznao sam i da u ugovoru s njegovim sadašnjim klubom postoji klauzula koja mu dopušta da ode još 2006. godine. Odšteta je u iznosu od 3 milijuna eura." - dodao je Houiller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S  obzirom na Nikinu talentiranost i dob, kako ne bi bio zainteresiran?" - govorio je Houiller još prije nekoliko dana.

No, kako u Lyonu, za navodne pregovore o kojima bruji hrvatska javnost, zapravo nije znao nitko, naši nogometni dužnosnici mogu biti zadovoljni obavljenim poslom. Osim što su još jednom obmanuli javnost u nadi da će podignuti cijenu našeg najvećeg nogometnog izvoznog proizvoda, uspjeli su ostati dosljedni.

Isto se može reći i za naše medije, koji su spomenute laži beskrupulozno predstavili javnosti kao ekskluzivne informacije. Tko će u cijeloj priči izvući najveću korist, nije teško zaključiti. Nogomet je takav, poručit će iz Splita. Oni drugi, puno veći, reći će da smo ipak sve krivo shvatili.

O Kranjčaru se u petak raspisao i L´Equipe koji piše:

"Očito je da su savjetnici Nike Kranjčara i njegov klub Hajduk pokušavali svome igraču napraviti promociju s ciljem da povećaju njegovu cijenu na nogometnoj burzi tijekom zimskog prijelaznog roka."

Marin Faccioli, glavni direktor Lyona izjavio je kako ne zna ništa o dolasku Nike Kranjčara na pregovore.

"To je lažna informacija. Nikad nisam ni čuo za tog Niku Kranjčara." . kazao je Faccioli, a prenosi France Football.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara