Hoyzer: Bojim se zatvora, Hrvati su opasni

OSRAMOĆENI njemački nogometni sudac Robert Hoyzer izjavio je u svom prvom intervjuu nakon izbijanja skandala s namještanjem utakmica kako se boji zatvora, te napominje da su "Hrvati opasni".

Podsjećamo, skandal vezan uz namještanje nogometnih utakmica izbio je nakon što je nedavno otkriveno da je 25-godišnji sudac Robert Hoyzer utjecao na rezultat utakmica na koje se kladio. Hoyzer, koji je prvotno tvrdio da je nevin, ubrzo je priznao da je sudjelovao u namještanju rezultata, te da je za to primio novac.

Tužiteljstvo u Berlinu pokrenulo je istragu, a Hoyzer je dobio status glavnog svjedoka. Prema objavljenom u medijima, sudac Hoyzer navodno je imao redovite kontakte s članovima hrvatskog podzemlja u Berlinu.

Hoyzer je u utorak dao intervju njemačkom ZDF-u, u kojem je priznao kako je u aferu s namještanjem utakmica uključeno još sudaca.

"Mislili su da je afera ograničena na samo jednog suca. Ali kad su otkrili da sam upleten u to, bilo je to kao udarac u gnijezdo stršljenova. Imam puno informacija." - izjavio je Hoyzer, pa dodao kako se u namještanje utakmica upustio zbog jer je bio "zaslijepljen novcem".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao sudac sam ranije zarađivao 3000 eura na mjesec, a onda sam odjednom baratao desetinama tisuća eura. Kladioničarska mafija špijunirala me putem Interneta i ulovili su me tamo gdje sam najslabiji." - dodao je osramoćeni sudac.

Eurosport piše kako se radi o najvećem skandalu u njemačkom nogometu, koji je posebno neugodan ako se u obzir uzme činjenica da je Njemačka zemlja organizator predstojećem Svjetskog prvenstva u nogometu.

U aferi su uhićena tri Hrvata, braća Ante, Milan i Filip Šapina, koje njemački mediji nazivaju "kladioničarskom mafijom" te su identificirani kao glavni organizatori namještanja utakmica.

"Bojim se zatvora. Znam da su Hrvati opasni. Vršili su pritisak na mene, željeli su da budem tiho i zaniječem sve optužbe." - zaključio je Hoyzer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara