Hrbaty: Hrvati su favoriti, ali pobjeda će pripasti nama

PRVI REKET slovačke reprezenatcije Dominik Hrbaty kaže kako će pritisak u finalu Davis Cupa biti na hrvatskim tenisačima, budući da ih većina smatra favoritima.

Kako javlja BBC, Hrvatska je favorit posebice zbog fenomenalne forme Ivana Ljubičića.

I Hrvatska i Slovačka po prvi puta će nastupati u finalu Davis Cupa, a prošle su godine nastupali u play offu kako bi osigurale mjesto u Svjetskoj skupini.

Najbolji Slovak u dosadašnjih pet mečeva s Ljubičićem niti jednom nije izašao kao pobjednik.

"Na Internetu sam vidio da je u anketi 80 posto ljudi glasalo da će pobjediti Hrvatska. No, moram reći kako Ljubičić nije Hrvatska, on nije momčad, on je samo jedan od sudionika." - kazao je BBC-u Hrbaty.

Podsjetimo, Hrbaty u Davis Cupu ima omjer od 25 pobjeda i 18 poraza, od čega je 21:9 u pojedinačnim nastupima. Ove se godine uspio plasirati u Top 20 tenisača na svijetu, a u polufinalu Davis Cupa je izgubio od Argentinca Davida Nalbandiana 6:3, 5:7, 5:7 i 3:6.

"Bit će teško, no igramo kod kuće, pred domaćom publikom." - kazao je Hrbaty koji od publike očekuje da pomogne kada će biti najpotrebnije.

"Kod kuće smo svojevrsni "crni konj" Davis Cupa i to ćemo ponovo dokazati tako što ćemo pobijediti Hrvatsku." - zaključio je Hrbaty.

Dosadašnji susreti Ljubičića i Hrbatya

2005.
Rotterdam pobjednik Ljubičić 4:6, 6:1, 2:6           
2003.
Milano pobjednik Ljubičić 7:6, 6:7, 4:6           

2001.
St. Poelten pobjednik Ljubičić 1:6, 1:6
               
2000.
Sydney Olympics pobjednik Ljubičić
1:6, 6:1, 3:6
           
1999.
Umag pobjednik Ljubičić 0:6, 7:6, 4:6

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara