Hrvati dominiraju u idealnih 11 prve faze Eura

Hrvati dominiraju u idealnih 11 prve faze Eura

Foto: Hina

IVAN PERIŠIĆ i Darijo Srna bili su jedni od najboljih hrvatskih nogometaša u prvoj fazi Europskog prvenstva. Obojicu je ugledni statistički nogometni portal "Opta" svrstao u idealnih jedanaest prvog kruga.

Srnu i Perišića u idealnih 11 prve faze svrstali su i švicarski sportski listovi, Goal.com izabrao je samo Srnu, španjolski portali samo Perišića dok je "Bleacher Report" njima dvojici dodao i Ivana Rakitića. Njemački ZDF imao je mjesta samo za jednog Hrvata, Rakitića.

Rakitić i Srna su uz Ćorluku, Badelja i Subašića odigrali punu minutažu, a Perišić samo tri minute manje. Perišić je zabio dva gola i dodao asistenciju i treći je na listi strijelaca turnira. Rakitić je zabio gol i bio ključan čovjek između obrane i napada, naročito u izostanku Luke Modrića protiv Španjolske. Srna je zapucao tri šuta, jednom pogodio okvir gola, a četvrti je u hrvatskoj momčadi po broju dodavanja. Osim toga kapetanski je predvodio obranu u sve tri utakmice unatoč obiteljskoj trgediji. Tko je za vas bio bolji od tri hrvatska mušketira, odgovorite u anketi i u komentarima.

  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara