Hrvati imaju novog borca u Prideu

DAMIR MIRENIĆ, 32-godišnji hrvatski borac priključio se japanskoj organiziaciji Pride, a prvu će borbu imati 26. kolovoza na Bushidu.

Mirenić dolazi iz Velike Gorice, karijeru je počeo 1992. godine, a dosad se za njega zainteresirao i veliki Minotaur, potencijalni Mirkov protivnik na finalnom Prideovom Grand Prixu.

"Vrlo sam zadovoljan rezultatima pregovora. Japanski manageri pregledali su moj promotivni DVD i zadovoljni su viđenim. Prvu borbu odradit ću 26. kolovoza, a o ishodu će ovisiti daljnji razvoj stvari. Protivnik se još ne zna ali je velika vjerojatnost da će biti Japanac." - kazao je Mirenić, a prenosi Profightstore.

Član Cro Copovog Cro Teama je u proteklih godinu dana odradio sedam borbi, te je samo jednom poražen od Jaceka Buczka i to nakon odluke sudaca.

U dosadašnjim borbama je četiri puta protivnike svladao nokautom (Dražen Presečan, Tomas Chowanec, Carlos dos Santos te Carlos Baruch), polugom je dobio Slavena Planinića, a odlukom sudaca Jasona Gudiu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirenić je 1995. godine osvojio hrvatski boksački kup, a bio je i viceprvak na amaterskom prvenstvu Hrvatske godinu dana kasnije.

2005. godine je pobijedio na ZG Open Submission wrestling turnir do 92 kilograma, a specijalnosti su mu boks i jiu-jitsu.

Kao član Cro Cop Teama često je sparirao s Mirkom, a nada se kako njegovih pet minuta tek dolazi.

"Popularnost Bushida u Japanu svakim danom jača. Iznad Bushida je samo Pride i ovo mi je jedinstvena prilika da kapitaliziram sve ove godine mukotrpnog rada." - dodao je  Mirenić.

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara