Hrvati traže više od 100.000 karata za SP u Njemačkoj?

INTERES naših navijača za kupnju karata za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj nadmašio je i ona najoptimističkija očekivanja jer smo danas do 13 sati imali potražnju za 96.438 ulaznica, a očekujemo da ćemo do ponoći dobiti više od 100.000 zahtjeva, rekao je danas na redovnoj konferenciji za novinare u Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) koorinator za ulaznice za SP u HNS-u Nikša Martinac.

"Priznajem da smo u najoptimističkijim varijantama očekivali zahtjeve za 50 do najviše 70.000 karata, ali je ova potražnja potvrdila da je kod Hrvata nogomet prestao biti najvažnija sporedna stvar na svijetu, kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić najavljujući da će u danas, 12. sijećnja, u ponoć prestati mogućnost predbilježbe za mogućnost kupnje karata preko interneta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima u ponedjeljak, 16. siječnja, će se uz nazočnost dva javna bilježnika i posebne komisije održati kompjutorki žrijeb kojim će se, za manje od sekunde, odabrati sretnici koji će dobiti mogućnost kupnje karata za SP u Njemačkoj.

"S obzirom na ovakav interes mogućnost da netko dobije kartu je tek nešto veći od pet posto, ali oni koji sada ne budu izvučeni mogu upasti na listu ukoliko netko od onih koji su izvučeni ždrjebom ne ispuni sve uvjete, među kojima je i uplata za karte u roku od tri dana", kazao je Martinac i dodao da će ulaznice po prvi put u sebi imati čip kojim će se u svakom trenutku moći provjeriti identitet i vjerodostojnost podataka vlasnika ulaznice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara