Hrvatska brani zlato protiv Španjolske

NAKON briljantne pobjede nad reprezentacijom Francuske u polufinalu, naše rukometaše danas u 17:30 čeka dosad najveći izazov – obrana naslova svjetskih prvaka. Njihov suparnik je reprezentacija Španjolske, momčad koju smo već svladali na ovom SP-u, ali i u polufinalu Olimpijskih igara u Ateni.

Tek u utakmici protiv Francuske vidjelo se koliko našoj reprezentaciji znači Pero Metličić, zajednička je ocjena naših i francuskih rukometaša, ali i svih novinara koji su pisali o jučerašnjoj utakmici.

A kad za Hrvatsku igra Pero Metličić, naša je igra puno fluidnija, puno više lopti dolazi do Džombe, Kaleba i Vorija, da ne pričamo o tome kako se Metličić i Balić savršeno nadopunjavaju. Polufinalna utakmica protiv Francuske savršeno je dobro pokazala zbog čega su naši rukometaši svjetski i olimpijski pobjednici, ali i favoriti za obranu naslova u današnjem finalu.

Toga su svjesni i španjolski rukometaši, kojima zasigurno nisu oduševljeni činjenicom da će, žele li zlato, morati savladati Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini se da se Hrvati u završnici vraćaju u formu u kojoj smo ih navikli gledati. Vidi se koliko im znači Petar Metličić, sjajan je bio Šola, Balićeve kvalitete su poznate, ali sigurno se nećemo predati u finalu. Vidim našu šansu.2 - izjavio je nakon utakmice Hrvatska-Francuska vratar španjolske reprezentacije David Barrufet, koji je bio junak svoje momčadi u polufinalnom susretu protiv Tunisa.

Ne treba posebno napominjati kako je naše rukometaše moralno podigla jučerašnja briljantna pobjeda, pa iako je sam plasmanu polufinale (da ne pričamo o finalu) veliki uspjeh, znamo da naši dečki danas žele samo jednu – obranu zlata i konačnu potvrdu da se radi o jednoj od najboljih momčadi u sportu općenito.

Utakmica počinje u 17:30, a tekstualni prijenos finala možete pratiti na Indexu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara