Hrvatska invazija s Picadillyja se prebacila na Wembley, planula i jedna baklja

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

DVADESET tisuća nabrijanih Hrvata, koje su neki engleski mediji jučer najavljivali, pokazali su se kao debelo preoptimistična prognoza, ali kockice se danas u centru Londona ipak nisu mogle izbjeći. Probijajući se kroz prometnu gužvu prema Piccadillyju, koji je "uvijek vjernima" i prilikom ovog posjeta Londonu poslužio kao okupljalište, na hrvatske se dresove moglo naići svakih

> Sprema li Bilić Mandžu za Wembley?

> Reprezentativci mir potražili u Hyde Parku

> Video: Mitski ogledi s Englezima - od Mrmića do Petrića

> Video: Gadna su nacija, loše pišu o našem Thompsonu, ali teško ćemo ih razbiti!

> Petarda Dudua i Klasnića u hramu nogometa

> Bilić: Voditi Hrvatsku je kao voziti Space schuttle

> Pogledajte press Capella: Hvala gospodine Biliću što mi asistirate u motivaciji igrača!

> Bilić: Dobili smo još jedan udarac, ali ne idemo na Wembley spuštenih gaća

> Ivić: Žao mi je, ali Bilićeva reprezentacija ne igra nogomet kakav će se igrati na SP-u

> "Bilić očajnički želi izbjeći reprizu Zagreba"

> Engleska - Hrvatska dvije godine kasnije: 13 novih lica na travnjaku

> Englezi puni samopouzdanja: Bolji smo nego prije dvije godine

> Štimac: Englezi neće znati kako zaustaviti Kranjčara

> Čitaš li, Fabio: Samo nebo zna koliko će se Srna vraćati u obranu

Na Piccadillyju nas je, u skladu s očekivanjima, dočekala prava fešta. Iako su prije dvije godine Hrvati u Londonu vjerojatno bili čak i brojniji, ni današnje se izdanje jednog od najpoznatijih londonskih trgova ne može opisati nikako drugačije osim kao "kockasta invazija". U stvaranju dobre atmosfere navijače nije omela ni preskupa piva ni nekoliko kapi ozloglašene londonske kiše.

Pjesma se veselo orila iz više stotina grla, a uz poznate i već ustaljene navijačke "uspješnice" moglo se čuti i nekoliko originalnih rima. "Ima nas više neg' Kineza, navijamo, navijamo bolje od Engleza", pjesma je koja je posebno privlačila pažnju, dok se manja skupina navijača istovremeno unaprijed ispričavala engleskim prolaznicima za poraz koji će večeras pretrpjeti u svom hramu.

Od utakmice rijetki očekuju spektakl, svjesni su da nas čeka težak susret protiv elitne ekipe predvođene ponajboljim svjetskim trenerom, ali optimizam nije izostao. "Dobit ćemo 1:0", bila je najčešća prognoza rezultata.

Nešto poslije 18 sati navijači su krenuli prema Wembleyu, a u koloni se među mnoštvom hrvatskih trobojnica isticala i jedna irska, s natpisom "Celtica".

Na Wembleyju je usredio delirij. Navijači su bili puno bolji igrači od onih Bilićevih, šteta što je prije susreta iza gola zapaljena i jedna baklja....

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara