Hrvatska na EP u košarci u skupini s Turskom, Grčkom i Ukrajinom

HRVATSKA će na Europskom prvenstvu u košarci koje započinje za 205 dana, a trajat će od 5. do 14. rujna, igrati u skupini s Turskom, Grčkom i Ukrajinom.

Naša će reprezentacija dvoboje u skupini igrati u gradu Boraasu. Prvi protivnik izabranika Nevena Spahije bit će Grčka (5. rujna), zatim Ukrajina (6. rujna), te Turska (7. rujna).

Hrvatska je uoči ždrijeba bila svrstana u treću jakosnu skupinu zajedno sa Slovenijom, Latvijom i Rusijom. Kao nositelji su bili postavljeni Srbija i Crna Gora, Francuska, Njemačka i Grčka, u drugoj jakosnoj skupini bili su Turska, Italija, Španjolska i Litva, dok su u najslabijoj skupini bili Ukrajina, Izrael, BiH i domaćin Švedska, pa možemo reći da je ždrijeb za našu reprezentaciju bio vrlo povoljan.

Na Eurobasketu će sudjelovati 16 reprezentacija. Automatski su se plasirali domaćin Švedska i prvak Europe Srbija i Crna Gora. Ostale reprezentacije, uključujući Hrvatsku, plasman su zaslužile kroz kvalifikacije.

Današnji ždrijeb u Stockholmu sastavio je sljedeće skupine: 

Grupa A:
Njemačka, Litva, Latvija, Izrael

Grupa B: 
Grčka, Turska, Hrvatska, Ukrajina

Grupa C: 
Srbija i Crna Gora, Španjolska, Rusija, Švedska

Grupa D:
Francuska, Italija, Slovenija, BiH

Sustav natjecanja u Švedskoj identičan je onome kakav je bio prije dvije godine u Turskoj, odnosno nakon prvog kruga natjecanja ispadaju posljednjeplasirane momčadi ispadaju, pobjednici skupina izravno se kvalificiraju u četvrtfinale, dok drugi i treći razigravaju za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu.

Osmina finala:

A2 - B3
B2 - A3
C2 - D3
D2 - C3

Četvrfinale:

A1 - C2/D3
B1 - D2/C3

C1 - A2/B3
D1 - B2/A3

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara