Hrvatska otima Danskoj vrhunsku plivačicu?

METTE JACOBSEN, vrhunska danska plivačica, trebala bi uskoro početi plivati pod hrvatskom zastavom. 32-godišnja sportašica već je duže vrijeme konfliktu sa danskim plivačkim savezom, te iz tog razloga ne nastupa za, u posljednje vrijeme, ne naročito uspješnu dansku plivačku reprezentaciju.

Ta iznenađujuća činjenica dovela je čelnike Hrvatskog plivačkog saveza do ideje da sjajnoj plivačici ponudi mogućnost nastupanja za našu zemlju. Dankinja bi hrvatsko državljanstvo trebala dobiti u rekordnom roku od samo dva mjeseca, javila je danska nacionalna televizija.

Sukoba između Mette i danskog plivačkog saveza izbio je nakon što plivačici nije dozvoljeno da nastupi na Svjetskom prvenstvu u Montrealu.

Plivačica se, naime, sa svojim matičnim savezom nije uspjela dogovoriti oko treninga do prvenstva, odnosno oko načina treniranja. Mette stoga nije plivala u Kanadi, što je za nju, s obzirom na godine, nenadoknadiva šteta.

Mette inače nema nikakve veze s našom zemljom, ali sama činjenica da bi Hrvatska mogla dobiti jednu vrhunsku sportašicu, koja godinama niže velike uspjehe, nipošto nije zanemariva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmišljam o svemu više na racionalnoj razini nego srcem." - izjavila je Mette za nacionalnu dansku televiziju TV2 Sporten.

Njezina izjava izazvala je u Danskoj burne reakcije, pa su cijeli slučaj popratili i ostali mediji te skandinavske zemlje.

"Ja bih, naravno, najradije plivala za Dansku, ali ako mi nije dopušteno, moram razmišljati o alternativama. Normalno je da se pojavila pomisao o plivanju za drugu državu." - kazala je Mette za dansku televiziju.

Dankinja je stalna sudionica najprestižnijih svjetskih plivačkih natjecanja, a u svojoj karijeri okitila se broncom na Olimpijskim igrama na 200 m slobodnim stilom, kao i mnogim medaljama na Europskim i Svjetskim prvenstvima u kategoriji 100 i 200 m leptir.

U Hrvatskom plivačkom savezu nismo u srijedu uspjeli doći do nikakvih informacija o danskoj plivačici, jer su svi na godišnjem odmoru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara