Hrvatska protiv Rusije za polufinale

Hrvatska protiv Rusije za polufinale

IAKO Hrvatska pred sobom ima jedan vrlo težak susret, već se traži karta više za polufinale. Dolazak u Ljubljanu na polufinale najavili su Sanader, Bandić i mnogi drugi. No, našim rukometašima prolaz u polufinale neće biti lako ostvariti.

Iako naši rukometaši dosad nisu upisali niti jedan poraz, to im ipak nije osiguralo plasman na polufinale. Budući da je Danska očekivano pobijedila Švicarsku, Danci sada imaju 8 bodova na ljestvici, kao i Hrvatska.

Hrvatska je pobijedila Dansku s jednim golom razlike, ali Rusi, protiv kojih igramo večeras, dobili su Dance s 5 golova razlike. Zbog toga naši rukometaši ne smiju izgubiti od Rusa s više od dva gola razlike ako se žele plasirati u polufinale. Svaki drugi poraz Rusiju bi odveo u polufinale, a Hrvatsku u borbu za peto mjesto.

Zaista je šteta da našima o ulasku u polufinale ovisi samo jedna utakmica, iako na EP-u nisu dosad niti jednu utakmicu izgubili. Rusi sigurno nisu lagan protivnik. U skupini su pobijedili Šveđane 3 razlike, Švicarce 8 razlike, i Ukrajince 2 razlike.

U drugom krugu u prve dvije utakmice doživjeli su jedan poraz i jednu pobjedu: od Danske, koju su naši pobijedili, izgubili su čak 5 razlike, ali su zato pobijedili Španjolsku 6 razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vratima Rusi imaju 42-godišnjeg Andreya Lavrova koji, uz to što brani odlično, dobro poznaje hrvatske rukometaše. Iako nije bio u prvom planu uoči EP-a, nako ozljede ruskog vratara Kostjogova, Lavrov će danas započeti susret. Ako se on razbrani, našima će biti jako teško. Uz njega, Rusi imaju odlične Tuchkina i Koksharova.

U našoj reprezentaciji naravno ne razmišljaju o porazu, iako će im se Rusi željeti osvetiti za poraz na Svjetskom prvenstvu, pa će biti još opasniji.

Nadamo se da su liječnici naše reprezentacije uspjeli sanirati ozljede Vlade Šole i Petra Metličića, bez kojih naša reprezentacija ne bi bila tako ubojita. Danas našima treba i obrana i napad i obrane vratara. Jer u ovom susretu mogu izgubiti sve, ali i dobiti puno.

Ivano Balić sve je utakmice odigrao dobro, valjda će i danas biti pravi, jer se u utakmici protiv Švicarske vidjelo koliko nam fali njegova igra na srednjem vanjskom. Balić je trenutno jedan od najboljih srednjih vanjskih na svijetu, a nadamo se da će to i danas dokazati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara