Hrvatska u skupini s Francuskom, Engleskom i Švicarskom!

Hrvatska u skupini s Francuskom, Engleskom i Švicarskom!

ŽDRIJEB za Euro 2004 Hrvatsku je smjestio u skupinu B s Francuskom, Engleskom i Švicarskom.

Prvu utakmicu igramo 13. lipnja u Leiriji protiv Švicarske. 17. lipnja igramo protiv Francuske, također u Leirii, a 21. lipnja protiv Engleske u Coimbri.

Nakon što smo u prošlim ždrijebovima imali sreće, ovog puta izvukli smo možda i najteže moguće protivnike.

Dok o Francuzima i Englezima znamo gotovo sve, Švicarska je možda enigma. Dok u prvim kalkulacijama navijači u blokove već zapisuju pobjedu protiv Švicarske, ne treba zaboraviti da su Švicarci bili prvi u svojoj skupini, ispred Rusije i Irske. U odlučujućoj utakmici Švicarska je svladala Irsku 2:0.

Najopasniji pojedinci kod Švicarske su napadač Chapuisat, i braća Yakin koji igraju za Basel. Švicarskoj je ovo drugi nastup na prvenstvu Europe. Prvi puta plasirali su se 1996. i ispali u prvom krugu.

S Englezima i Švicarcima dosad nismo igrali službene kvalifikacijske utakmice, dok smo od Francuske izgubili (1:2) u polufinalu Svjetskoga prvenstva 1998.

U prijateljskim utakmicama od Engleske smo izgubili 20. kolovoza ove godine u Ipswichu (1:3), te igrali neriješeno (0:0) 24. travnja 1996. u Londonu, a od Francuza smo gubili dvaput - 28. svibnja 2000 u Zagrebu (0:2) i 13. studenoga 1999. na St. Denisu (0:3).

Skupine

SKUPINA A
Portugal
Grčka
Rusija
Španjolska

SKUPINA B
Švicarska
Hrvatska

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Engleska
Francuska

SKUPINA C
Bugarska
Danska
Italija
Švedska

SKUPINA D
Latvija
Nizozemska
Češka
Njemačka

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara