Hrvatske rukometašice doznale protivnike na Europskom prvenstvu

Hrvatske rukometašice doznale protivnike na Europskom prvenstvu

Foto: Hina

HRVATSKA ženska rukometna reprezentacija će na 12. Europskom prvenstvu, koje će se od 4. do 18. prosinca održati u Švedskoj, igrati u skupini D protiv braniteljica naslova Norveške te Rumunjske i Rusije, odlučio je danas održan ždrijeb Europske rukometne federacije (EHF) u Goeteborgu.
 
16 reprezentacija bilo je podijeljeno u četiri jakosne skupine, dok se Hrvatska nalazila u četvrtoj skupini s Poljskom, Češkom i Slovenijom. Uoči ždrijeba Švedska je odabrala skupinu A, Poljska je čekala protivnice u skupini B, Dankinje u skupini C, a u skupini D unaprijed su se našle Norvežanke. Ples kuglica u Hrvatsku je smjestio u skupinu D zajedno s Norveškom, Rumunjskom i Rusijom.
 
Skupinu A popunile su Švedska, Srbija, Španjolska i Slovenija, u skupini B nalaze se Nizozemska, Francuska, Njemačka i Poljska, dok skupinu C čine Crna Gora, Mađarska, Danska i Češka.

Prve tri ekipe iz svake skupine prolaze dalje. Najbolje plasirane ekipe iz skupina A i B činit će Glavnu skupinu I, a ekipe iz skupina C i D Glavnu skupinu II. Dvije najbolje plasirane ekipe iz svake od dviju glavnih skupina prolaze u polufinale.


Hrvatice su plasman na Euro osigurale osvojivši drugo mjesto u kvalifikacijskoj skupini u kojoj su osim nje bile Makedonija, Slovenija i Crna Gora.

Izbornik Goran Mrđen prokomentirao je skupinu nakon ždrijeba: "Dobili smo najtežu skupinu iako mislim da smo mi u četvrtom šeširu ekipa koja je kvalitetnija od ostalih. Norveška je bila prva na Svjetskom prvenstvu, Rumunjska je bila treća, Rusija je Rusija i sve tri reprezentacije su se plasirale na Olimpijske igre. Prije ždrijeba sam htio sam ekipu s Olimpijskih igara, ali ne baš ove tri. Zbog toga baš i ne možemo biti najsretniji. Kad Prvenstvo počne svi igraju. Uvijek kažu da je sreća dio sporta i da se sreća trenira samo ja ne znam kako bi mi to trenirali da smo baš u ovoj grupi. Mislim da je bilo i boljih opcija, ali izborili smo kvalifikacije i mislim da ne idemo s bijelom zastavom. Mislim da je do toga još puno, u 12. mjesecu se igra, a prije toga su Olimpijske igre pa ćemo vidjeti malo i te reprezentacije. Vidjet ćemo kakvi će oni biti poslije Olimpijskih igara. Mislim da se s obzirom na rejting, s obzirom na kvalitetu reprezentacija koje smo izvukli u grupi, sigurno nas svi vide kao outsidere, ali mislim da je to naša šansa".


SKUPINA A (Stockholm):
Švedska
Srbija
Španjolska
Slovenija
 

SKUPINA B (Kristianstad):
Nizozemska
Francuska
Njemačka
Poljska
 
SKUPINA C  (Malmö):
Crna Gora
Mađarska
Danska
Češka

SKUPINA D  (Helsingborg):
Norveška
Rusija
Rumunjska
Hrvatska
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara