Hrvatski bob četverosjed se prevrnuo na kobnom zavoju pri 147 km/h!

Hrvatski bob četverosjed se prevrnuo na kobnom zavoju pri 147 km/h!

Tekst: M.P./Totalsport
Foto: AFP

HRVATSKI bob četverosjed imat će u utorak prvi službeni trening na olimpijskoj bob stazi u Whistler Sliding Centeru. Organizatori su nekolicini reprezentacija dopustili dodatne, neslužbene treninge, a među njima je bio i hrvatski bob.

"Spustili smo se par puta, a na današnjem trećem neslužbenom treningu smo se prevrnuli na kobnom 13.  zavoju pri brzini od 147 km/h. Natučeni smo, ali na sreću nema ozbiljnijih ozljeda. Nakon što se iza nas prevrnula i Latvija 1, organizator je uz konzultacije sudaca odlučio prekinuti trening tako da se osam timova nije spustilo",  rekao je Ivan Šola, predsjednik Hrvatskog bob i skeleton saveza.

Prilikom prevrtanja iskrivila se prednja upravljačka osovina, a tijekom dana naši će pokušati riješiti taj problem. Ivan Šola rekao je kako će organizatori morati nešto poduzeti jer "ova staza nije za četverosjed već za dvosjed“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom ponedjeljka organizatori su počeli brusiti lukove u ledu da bi poništili sile koje destabiliziraju bob. Naime, u 13. zavoju bob se penje prema gore umjesto da ide prema dolje",  rekao je Šola. Do početka natjecanja bobisti će odraditi službene treninge koji započinju u utorak, a na svakom treningu imaju po tri spuštanja.

Prevrnuli se i Latvijci

Hrvatska momčad nije jedina imala nezgodu na tom dijelu staze, već se prevrnula i prva reprezentativna posada Latvije. Organizatori su tako, nakon sastančenja reprezentacija, odlučili napraviti zahvat na tom dijelu. Izbrusili su lukove u ledu kako bi pobili sile koje destabilizraju bob bolide.

Time se nadaju da su napravili dovoljno kako bi zaštitili one neke neiskusnije reprezentacije, makar unatoč tome američki trener Brian Shimer tvrdi: "Ovo je i dalje najopasnija i vjerojatno najteža bob staza na svijetu. " S druge strane njemački pilot Sandra Kirasis govori: "Mislim da ćemo ipak dobiti nešto sigurniji taj zavoj, nakon reakcije i rada organizatora na njemu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara