Hrvatski boksači spremni za SP u Kini

U PULI su u punom jeku završne pripreme najboljih hrvatskih boksača koji će od 13. do 21. studenoga sudjelovati na 13. svjetskom seniorskom boksačkom prvenstvu koji će se održati u kineskom gradu Mianyangu.

Na tom natjecanju boje Hrvatske branit će Filip Palić (60 kg), Boris Katalinić (64 kg), Borna Katalinić (69 kg), Matej Matković (75 kg), Mario Šivolija (81 kg), Vedran Đipalo (91 kg) i Ivica Bačurin (+91 kg) koji su na današnjoj konferenciji za novinare izrazili zadovoljstvo pripremama u Puli istaknuvši pritom kako su spremni kako na kondicijskom tako i na tehničkom planu.

"Teško je govoriti o medaljama na takvom natjecanju, no smatram da naši boksači imaju kvalitetu i sposobni su svakoga pobijediti. Upravo iz tog razloga uz korektno suđenje možemo od njih očekivati vrlo dobre rezultate pa i neku medalju", istaknuo je izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić.

Po njegovim riječima boksači nisu opterećeni uspjehom jer su svjesni snage i kvalitete koje posjeduju.

"U boksu može odlučivati jedan udarac ili sudac u ringu. Stoga smatram da boksače ne treba opterećivati medaljama, oni su iskusni, konkurencija je velika i u takvim okolnostima je doista sve moguće", poručio je Tadić.

Osvajač srebrne medalje na posljednjem Europskom prvenstvu održanom u Puli Mario Šivolija kazao je kako su hrvatski boksači spremni i na ovoj svjetskoj smotri učiniti nešto "veliko".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara