Hrvatski gluhi rukometaši pobjednici američkog kupa

HRVATSKA rukomentna reprezentacija gluhih osvojila je u nedjelju u Washingtonu Američki kup nakon što je u finalu pobijedila reprezentaciju Danske sa 34:19.

Hrvatski gluhi i nagluhi rukometaši podijedili su u sve četiri utakmice Američkog kupa na kojem su sudjelovale i dva američka tima, te reprezentacija Danske.

Hrvatska reprezentacija, olimpijski i europski prvak, bila je nadmoćna u svim susretima i bez velikih napora osvojila je priznanje.

"Ovdje smo došli kao olimpijski i europski prvaci na poziv Amerikanaca, koji su nas pozvali da bi nešto od nas naučili i mislim da su dovoljno vidjeli", rekao je za Hinu nakon finalne utakmice s Danskom izbornik i trener hrvatske reprezentacije Bojo Bjegović.

Za najboljeg strijelca turnira proglašen je hrvatski reprezentativac Mario Bašić, najbolji vratar je bio također Hrvat Dean Šagović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku reprezentaciju je u četiri pobjede u posljednja tri dana vodio kapetan Mario Lušić.

Cijelo hrvatsko veleposlanstvo u Washingtonu na čelu s veleposlanikom Ivanom Grdešićem bodrilo je hrvatske reprezentativce u nedjelju na finalnom susretu na sportskom terenu Sveučilišta Gallaudet u Washingtonu gdje je turnir održan.

Hrvatska sportska udruga gluhih okuplja brojno članstvo gluhih i nagluhih sportaša koji se natječu u različitim sportovima. Kako oni vole reći, sport je jedna od rijetkih ljudskih aktivnosti u kojoj glasovna komunikacija ne predstavlja prepreku za ravnopravno sudjelovanje i natjecanje ljudi s oštećenim sluhom.

Nakon petodnovnog boravka u Washingtonu hrvatska reprezentacija u nedjelju navečer putuje u domovinu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara