Hrvatski i talijanski vaterpolisti dogovorili razmjenu sudaca

Hrvatski i talijanski vaterpolisti dogovorili razmjenu sudaca

RAZMJENA o kojoj se puno pričalo u zadnje vrijeme ipak će se ostvariti. Naime, u Rimu su se sastali Paolo Barelli, predsjednik talijanske plivačke federacije FIN i Perica Bukić, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i potpisali sporazum o suradnji između ta dva saveza. Projekt će obuhvaćati suradnju od najmlađih uzrasnih kategorija do seniora, razmjene sudaca i njihove zajedničke seminare do same promocije vaterpola u svojim sredinama.

Vaterpolski portal, Crowaterpolo je na svojim stranicama objavio prve reakcije predsjednika Perice Bukića: "Iznimno sam zadovoljan potpisivanjem ovog sporazuma, a razmjena sudaca će biti tek prvi korak u našoj suradnji".

"Jako sam zadovoljan ratificiranim sporazumom sa Savezom svjetskih prvaka. Nadam se da će i drugi savezi pokazati interes za slične dogovore. I mi Talijani, kao i Hrvatska, ostajemo otvoreni za suradnju s ostalim savezima", komentar je Paola Barellija, predsjednika talijanske plivačke federacije.

Razmjena sudaca će se odigrati kroz tri utakmice Prvenstva Italije i tri utakmice Prvenstva Hrvatske. Talijanski suci će suditi drugu utakmicu polufinala play off-a, te prvu i drugu utakmicu finala play off-a, dok će hrvatski suci suditi utakmicu četvrtfinala play off-a, utakmicu polufinala play off-a i druga utakmica finala play off-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci će biti izabrani s s međunarodne liste za tekuću godinu, a koristit će uniforme LEN natjecanja. Bit će izabrani od strane zajedničke komisije koja će biti sastavljena od po jednog predstavnika svake federacije i to nekoliko dana prije utakmice radi nepoznavanja imena momčadi.

Ocjene sudaca će dolaziti od opunomoćenika zemlje domaćina, a sankcije i druge odluke prijavljene od strane opunomoćenika biti će prihvaćene u zemlji iz koje sudac dolazi. Čini se da ubuduće, barem u vaterpolu, nećemo imati slučajeva u kojima će klubovi imati bilo što dodati suđenju jer će biti nepristrano i pošteno. Tome se samo možemo nadati.

T.Š.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara