Hrvatski juniori osvojili broncu na Winter cupu

Foto: AFP

TENISKA reprezentacija Hrvatske do 14 godina osvojila je brončanu medalju u završnoj skupini ovogodišnjeg Winter cupa. Djevojčice do 16 godina zauzele su na kraju šesto mjesto.


Za reprezentaciju do 14 godina nastupili su Domagoj Bilješko, Tomislav Podvinski i Karlo Lozić, a vodio ih je izbornik Nikola Horvat. Nakon osvojenog kvalifikacijskog turnira u Švedskoj Karlskroni, gdje su pobijedili reprezentacije Švicarske, Njemačke i Poljske, izborili su mjesto u finalnoj skupini s osam najboljih reprezentacija Europe.

U ogledu za 3. mjesto su sa 2-1 bili bolji od Italije. Ovaj uspjeh sigurno nije slučajan, jer su Domagoj Bilješko i Karlo Lozić osvojili prvo mjesto u igri parova na najjačem svjetskom juniorskom turniru u francuskom Tarbesu prije mjesec dana (što je neslužbeno Svjetsko juniorsko prvenstvo).

Djevojke do 16 godina izgubile su u razigravanju od Ukrajine 2-1. Doputovale su bez Marijane Dražić koje se razboljela uoči puta. Nastupile su Karla Popović, Janna Fett i Adriana Lekaj, a vodio ih izbornik Juraj Dusparić.

 

Winter Cup, juniori do 14 godina:

za 3. mjesto:

Hrvatska - Italija 2-1

Bilješko - Marzetti 6-3, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lozić - Pellegrino 2-6, 7-5, 2-6

Bilješko / Lozić - Pellegrino / Mosciatti 2-6, 7-6, 6-2

 

juniorke do 16 godina:

za 5. mjesto:

Hrvatska - Ukrajina 1-2

Fett - Lysa 4-6, 4-6

Popović - Shkudun 7-5, 6-1

Fett / Popović - Lysa / Shkudun 6-7(5), 2-6

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara