Hrvatski košarkaši protiv Turske u finalu Efes kupa

NAKON pobjede 99-53 protiv Poljske u finalu Efes kupa će hrvatski košarkaši igrati protiv domaćina Turske u nedjelju u 19 sati koju su svladali na otvorenju ovog turnira.

Nakon prve četvrtine protiv Poljske, koja je završila relativno neizvjesno 23-13, sve ostalo je u polufinalu proteklo u hrvatskoj dominaciji.

Utakmicu je s hrvatske strane započela petorka (Kus, Planinić, Rozić, Banić, Kasun), ali je izbornik Jasmin Repeša kroz utakmicu dao svima podjednaku minutažu i svi su je, na svoj način, iskoristili. Najbolji strijelac kod Hrvatske je bio Marko Popović sa 23 poena, dok su ostali strijelci bili: Ukić 12 (5 asistencija), Kus 9, Rozić 5, Prkačin 2, Tomas 11 (4 asistencije), Planinić 11, Baždarić 2, Markota 9 (10 skokova), Banić 4, Kasun 7, Barač 4 (7 skokova).

Jedini kod Poljaka sa dvoznamenkastim brojem poena bio je Adam Wojcik (11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu je Turska svladala Srbiju 91-80, a do pobjede su došli odličnim drugim poluvremenom.

Najbolji su kod pobjednika bili: Okur (17 poena i 6 skokova), Turkoglu (14 poena, 7 skokova i 3 asistencije) i Kutluay (16 poena), dok su se kod Srba izdvojili: Miličić (23 poena i 8 skokova), Gurović (23 poena) i Jarić (15 poena i 8 skokova).

Totalsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara