Hrvatski navijači okupirali Melbourne

Hrvatski navijači okupirali Melbourne

NEKOLIKO australskih medija objavilo je tekstove o navijačkim skupinama na teniskom turniru Australian Open, a većini je upao u oči velik broj hrvatskih navijača, koji su brojčano, ali i navijanjem izdigli iznad ostalih navijača.

Tako ugledni australski portal TheAge.au piše o dva turnira koja se igraju u Melbourne parku – teniski i navijački. Australski je novinar uočio veliku skupinu hrvatskih navijača ukrašenih dresovima naše nogometne reprezentacije i hrvatskim zastavama nakon meča Ančić – Hernandez, u kojem je naš tenisač s lakoćom odnio pobjedu.

Melbourne Herald Sun piše o "navijačkom ratu" između Hrvata i Srba u Melbourne Parku, koji je ipak ostao na razini verbalnog prepucavanja dvije skupine, pri čemu su hrvatski navijači opet bili brojniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TheAge.au u drugom članku o Australian Openu piše kako se u Melbourne parku prvog dana turnira "dogodilo nešto nezamislivo" – poslovično brojne švedske navijače ove su godine nadglasali brojčano nadmoćni hrvatski navijači, koje australski novinar opisuje "novom navijačkom atrakcijom Australian Opena".

Broj hrvatskih navijača na prvom ovogodišnjem Grand Slamu ne bi trebao nikog čuditi, budući da u Australiji živi velik broj Hrvata, ali stranim su novinarima zanimljivi zbog specifičnog žestokog navijanja za svoje ljubimce - Marija Ančića i Ivana Ljubičića, koji su pobjedama prvog dana natjecanja prošli u drugo kolo, u kojem će ih zasigurno bodriti još više "kockastih" navijača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara