Hrvatski pijesak za svjetsku seriju

DANAS objavljeni rezultati testiranja i evaluacije uzoraka pijeska potvrdili su da će se predstojeći VIP Open 2005 igrati na domaćoj podlozi. Kako je kvaliteta pijeska jedan od osnovnih preduvjeta za održavanje turnira Svjetske serije, uzorci su analizirani u nezavisnom institutu Hutchenson Sand & Mixes Ltd. iz Kanade.

Koliko su kriteriji Svjetske odbojkaškle federacije strogi dokazuje činjenica da je, od ukupno 5 poslanih, samo jedan uzorak hrvatskog pijeska zadovoljio potrebne specifikacije.

Tako je 88,55% zrnaca u uzorku imalo promjer u najpoželjnijem razredu: od 0,25 do 1 milimetra. To znači da nije presitan, ali ni prekrupan te da zajedno s izvrsnim drenažnim svojstvima osigurava igru bez pretjerane prašine, ili blata u slučaju kiše. Pohvaljeni su i boja, sjaj te tekstura zrnaca pobjedničkog uzorka.

Za zagrebački turnir do sad se prijavilo više od 100 parova iz čak 32 zemlje, sa svih kontinenata. Na Jarunu će zaigrati i aktualni svjetski i olimpijski prvaci, Brazilci Ricardo i Emanuel, a svoj su dolazak potvrdili i nositelji ostalih odličja iz Atene te vodećih deset parova aktualne svjetske rang-liste.

Da podsjetimo: Od 8. do 12. lipnja na terenima Kluba odbojke na pijesku Zagreb, na Jarunu, najbolje muške svjetske ekipe natjecat će se za nagradni fond od čak 200.000 američkih dolara.

Tribine oko središnjeg terena imat će 3.000 sjedećih mjesta, a u glavnom dijelu turnira nastupit će 32 tima, od čega 2 iz Hrvatske. Uz vrhunsku odbojku na pijesku, posjetitelji će svih 5 dana turnira moći uživati i u brojnim popratnim sadržajima i zabavnom programu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara